Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pet godina zdravog sina držala u kolicima kako se ne bi 'previše osamostalio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
31-godišnja samohrana majka osuđena je na 4 godine zatvora jer je potpuno zdravog dječaka držala u invalidskim kolicima punih 5 godina zato jer se bojala 'da će postati samostalan i ostaviti je'.

Nevjerojatno, no čak je i liječnike uspjela uvjeriti da je dječak, sada 11-godišnjak, bolestan i da ne može hodati. Na prijevaru je od svog ginekologa dobila lijekove koje je potom davala dječaku. Monstruozna majka otkrivena je kad mu je slučajno dala preveliku dozu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svira klavijature, a nema ni ruke ni noge! Slika nije dostupna Kamion gurao invalida 10 kilometara

Njezino manijakalno ponašanje započelo je kada je dječak imao samo 3 godine. Počela ga je voziti uokolo u invalidskim kolicima i obitelji i prijateljima govoriti kako ima grčeve i da mu zglobovi stravično natiču. Odvela ga je kod svog ginekologa kojeg je uvjerila da dječak pati od kroničnog zatvora i da stalno ima grčeve.

Dječak je potom upućen na pretrage u bolnicu gdje su ga u nekoliko navrata pregledali pedijatri. Napravili su i nekoliko pretraga krvi, no nisu mogli pronaći uzrok njegovoj navodnoj bolesti.

Otkrivena je tek kada mu je slučajno dala preveliku dozu svojih lijekova koji su kod dječaka i poticali grčenje mišića. Naime, medicinsko osoblje koje je došlo na intervenciju postalo je sumnjičavo kada je pokušala sakriti lijekove koje mu je davala. Obavijestili su policiju i privedena je na ispitivanje tijekom kojeg je psihijatru priznala da je dječaka namjerno držala u tom stanju jer je bila zabrinuta radi toga što će s vremenom postati samostalan, a onda ju jednog dana i napustiti. 

Jučer je osuđena na 4 godine zatvora zbog okrutnosti nad djetetom, te davanja štetnih tvari u periodu između 1999. i 2006. 

"Oduzeli ste mu normalno djetinjstvo, a pitanje je i kakve će sve posljedice to imati na njegovu psihu. Uvjerili ste ga da mu trebaju invalidska kolica i u tom uvjerenju ste ga držali 5 i pol godina", rekao joj je nakon izricanja presude sudac Les Spittle. 

Psihijatri koji su je pregledali tvrde da nije mentalno bolesna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene