Talačka kriza u Parizu (Foto: AFP)
Talačka kriza u Parizu (Foto: AFP) Foto: Afp

Francuska policija spasila je dva taoca i uhitila muškarca koji ih je u utorak zatočio u maloj poslovnici u središnjem Parizu i tražio da ga se spoji s iranskim veleposlanstvom kako bi poslao poruku francuskoj vladi, objavile su vlasti.


Otmičar je u pariškom 10. okrugu udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći, a zatim je, navodno naoružan lažnim oružjem, držao u zatočeništvu dva preostala taoca koja je polio benzinom.

Vezani članci Građani odali počast ubijenom profesoru Francuski ministar otkrio detalje brutalnog zločina: Protiv profesora bila izdana fetva, država gasi neke islamske udruge Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća

"Pojedinac je uhićen, a taoci su izvan opasnosti", napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb.

Još uvijek se ne zna dob, izgled ili nacionalnost napadača.

"Njegovi zahtjevi bili su dosta nejasni i nekonherentni", istaknuo je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova.

"Pregovarač je imao poteškoća u razumijevanju", dodao je.

Podsjetimo, područje oko incidenta u desetom okrugu Pariza zatvorila je policija, a na mjesto događaja došli su pripadnici specijalne jedinice i vatrogasci.

Policija je otkrila i da je otmičar zatražio komunikaciju s iranskim veleposlanstvom kako bi prenijelo poruku francuskoj vladi. Mogućnost terorističkog napada je isključena. (Hina)