Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala s 44 člana posade

Moguće je da se eksplozija dogodila unutar argentinske podmornice i da ju nije raznijela

Podmornica ARA San Juan (Foto: AFP, arhiva)
Podmornica ARA San Juan (Foto: AFP, arhiva) AFP, arhiva
Aktualno Galerija +0 Podmornica ARA San Juan (Foto: AFP, arhiva) Galerija 1/1 >>
Moguće je da je argentinska podmornica ARA San Juan, koja je nestala prošloga tjedna na južnom Atlantiku, eksplodirala, objavila je u četvrtak argentinska mornarica.

Glasnogovornik mornarice Enrique Balbi odbacio je mogućnost napada i rekao da moguće da se eksplozija dogodila unutar podmornice i da ju nije raznijela.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman U Južnoj Americi Šef hrvatske diplomacije: Hrvati u Argentini su veliki potencijal za doseljenje u Hrvatsku Podmornica, ilustracija (Foto: AFP) ARGENTINA NA NOGAMA Nestala podmornica s 44 člana posade: "Imaju hrane za nekoliko dana..."

Međunarodna organizacija Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBTO), koja vodi globalnu mrežu postaja za osluškivanje mogućih tajnih atomskih eksplozija, detektirala je 15. studenog "neuobičajen signal" u podmorju u blizini mjesta gdje je nestala argentinska podmornica.

Dvije njezine postaje detektirale su neuobičajen signal, rekao je CTBTO u izjavi, dodavši da je informaciju prenio argentinskim vlastima koje koordiniraju potragu za podmornicom ARA San Juan na kojoj su bila 44 člana posade kada je nestala prošlog tjedna.

Informacija se podudara s "hidroakustičkom anomalijom" koju su detektirali senzori SAD-a i međunarodne organizacije, rekao je Balbi.

To je mogla biti "implozija" umjesto eksplozije, što znači da je bila ograničena na plovilo i da ga nije raznijela, rekao je Balbi. (D.I.)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene