Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji života u Pakistanu

Osamini pomagači ostali mu vjerni do kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica najužih suradnika Osame bin Ladena nisu ti koji su ga izdali.

Čovjek koji je kupovao zemlju na kojoj se poslije sagradilo utočište za Osamu bin Ladena tadašnjem vlasniku zemlje je rekao kako ju kupuje 'za ujaka'. Muškarac je u dokumentima upisan kao Muhamed Arshad, a susjedi tvrde kako se jedan od dvojice muškaraca koji su živjeli u kući zvao Arshad Khan. Vjeruje se kako su se oba imena odnosila na istu osobu te da su oba lažna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Operacija Osama bin Laden UN traži precizne informacije: Svijet ima pravo znati što se dogodilo

>> VIDEO: Upoznajte specijalce koji su ubili bin Ladena

>> Hrabri pas pomogao u hvatanju bin Ladena

No, jedno je sigurno, Osama bin Laden imao je potpuno povjerenje u uzak krug ljudi koji su ga okruživali. Oni su mu svakodnevno dostavljali hranu i lijekove, a po najnovijem, suradnici nisu bili ti koji su ga izdali.

Osaim Arshada u užem krugu Osaminih suradnika je muškarac za kojeg se smatra da mu je bio rođak ili brat. Upravo je Arshad nenamjerno, pozivom na mobitel doveo američke obavještajne službe do najvećeg terorista na svijetu. Obojica suradnika su ubijeni u napadu u nedjelju navečer.

2005. godine lokalni liječnik Qazi Mahfooz ul Haq prodao je Arshadu zemljište za 48 tisuća dolara. 'Bio je kako skroman i jednostavan čovjek i ne mogu vjerovati s kim je bio povezan', kazao je ul Haq za AP.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene