Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član specijalaca

Hrabri pas pomogao u hvatanju bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrabri pas pridružio se američkim specijalcima koji su nakon deset godina traganja napokon pronašli bin Ladena.

Pas obučen za potragu eksploziva postao je član US Navy Seals-a prije nego što su krenuli na misiju svojeg života, piše The Sun.  Sudjelovao je prošlu nedjelju u operaciji u kojoj su se specijalci helikopterom spuštali na mjesto na kojom je boravio svjetski terorist broj 1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugovara se termin CIA: Tko iz Senata pošalje zahtjev, može vidjeti mrtvog Osamu! Slika nije dostupna Ako im odgovore Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama

Bin Laden, star 54 godine, upucan je u glavu u akciji koji su američki specijalci spremali godinama. Psi koji prate specijalce u takvim akcijama imaju na sebi posebne oklope koji ih štite od metaka. Psi su obučeni da napadnu bilo koga tko nosi oružje, a postali su uobičajeni članovi misija u Afganistanu zbog nečujnog i brzog kretanja podzemnim hodnicima i tunelima.

>> Pogledajte ženu koja je tijelom pokušala spasiti bin Ladena!

Psima specijalci tada na glavu postave kamere preko kojih odmah znaju što se događa u neistraženim područjima. Američkim specijalcima psi su pomagali i u akciji hvatanja Saddam Husseina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene