Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba ih zaustaviti

Premijer prijeti: Zatvorit ćemo granicu sa Srbijom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska bi mogla odlučiti zatvoriti u potpunosti granicu sa Srbijom kako bi suzbila priljev izbjeglica na svoje tlo, zaprijetio je u petak Viktor Orban, konzervativni čelnik te zemlje.

 "Nije pravedno da nam šalju izbjeglice, njih treba zaustaviti na srpskom teritoriju", kazao je Orban na javnom radiju Kossuth, ističući da će početkom srpnja doći do susreta s vlastima u Beogradu.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Viktor Orban Trenira strogoću, ali... Orban se hvalisa da brani Europu od migrantskog vala, no nekoliko detalja razotkriva da je to daleko od istine

Broj izbjeglica koji ulaze u Mađarsku skočio je s 2.000 ukupno 2012. godine na 54.000 od siječnja ove godine, čime je ta zemlja srednje Europe postala, nakon Švedske, zemlja EU-a koja prima najveći broj izbjeglica u odnosu na broj stanovnika.

PORUKA MAĐARIMA 'Za onoga tko uvodi smrtnu kaznu nema mjesta u EU'

Po vladi, 95 posto ih ulazi preko granice sa Srbijom, koja nije članica EU-a.

"Razmatramo sve mogućnosti, uključujući onu o potpunom fizičkom zatvaranju granice", kazao je Orban najavljujući da će odluka biti donesena 17. lipnja.

Oko 75 posto izbjeglica koji ulaze u Mađarsku dolazi iz Sirije, Iraka i Afganistana, odakle bježe zbog sukoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene