Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Orban je diktator'

PORUKA MAĐARIMA 'Za onoga tko uvodi smrtnu kaznu nema mjesta u EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Za onoga tko uvodi smrtnu kaznu nema mjesta u Europskoj uniji", rekao je Juncker.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je da će, ako Mađarska uvede smrtnu kaznu, to smatrati dovoljnim razlogom za "razvod braka" te zemlje i Europske unije.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Mađarski predsjednik Viktor Orban nakon dvije godine Preokret Viktora Orbana, parlament odobrio pristupanje Švedske NATO-u: "Ovo je povijesni dan"

"Za onoga tko uvodi smrtnu kaznu nema mjesta u Europskoj uniji", rekao je Juncker njemačkom listu Suddeutsche Zeitung.

Mađarska ne želi primiti izbjeglice!

Juncker je rekao da je smrtna kazna u suprotnosti s njegovim temeljnim političkim vrijednostima, te da će uslijediti sukob s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom ako on nastavi s projektom uvođenja smrtne kazne.

U nedavnoj izjavi o Orbanu koju su čuli mađarski novinari, Juncker je rekao da mađarskog premijera već dvije godine naziva "diktatorom". "To je znak prijateljstva", kazao je Junker.

Komentirajući Orbanovu ocjenu da je europski plan kvota za imigrante "ludost", Juncker je rekao da Orbanu "očito nisu poznati termini iz psihologije i neuroznanosti, ali mu se to ne može uzeti za zlo". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene