Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krv je bila posvuda'

Užas i vriskovi: Dramatična svjedočanstva preživjelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na samom finišu bostonskog maratona jučer su odjeknule dvije eksplozije. Očevici govore o zaglušujućem zvuki i stravičnim prizorima ozlijeđenih i mrtvih.

Reporter Boston Globea nalazio se samo nekoliko metara od mjesta eksplozije. 'U ušima mi je zvonilo, oči su me pekle od dima. Mnogi su se razbježali, ali mnogi su i pohitali ozlijeđenima, srušili su metalne ograde koje su dijelile natjecatelje od publike. Činilo se kao da se vrijeme usporilo - deorijentacija, zbunjenost, neobična tišina... Uskoro je postalo jasno da se ne radi o eksploziji plina ili kvaru na nekom stroju', napisao je reporter David Abel.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti" Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima

>> TERORIZAM U BOSTONU: Eksplozije na maratonu, među poginulima i dječak (8)

Nekoliko metara od mjesta eksplozije našla se i Milena Peneva, inače bugarska državljanka čiji je ured smješten u neposrednoj blizini mjesta eksplozije jedne naprave. Ona je rekla da su eksplozije zvučale poput pucnjave iz topa, jedna glasnija od druge, piše bugarska agencija Novinite.

>> Amerika na nogama: Naređeno povećanje pripravnosti

Među očevicima je i sportski producent Boston.coma koji je pratio ovaj maraton. Snimao je scene sretnih trkača koje prolaze kroz ciljnu liniju kada se sve promijenilo. 'Odmah je bilo jasno da ima ozljeđenih. Vidio sam odsječene udove i krv posvuda', rekao je producent Steve Silva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene