Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorizam u Bostonu

Amerika na nogama: Naređeno povećanje pripravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije poznato tko je odgovoran za eksplozije u Bostonu ali pojedinci ili skupine koji su to izveli odgovarat će za svoja djela, izjavio je američki predsjednik Barack Obama govoreći o terorističkom napadu u ponedjeljak u kojem su život izgubile najmanje dvije osobe a ozlijeđeno je više od 100.

'Ne znamo tko je to učinio i zašto i ne smijemo prerano zaključivati dok nemamo sve činjenice', rekao je on u obraćanju javnosti koje su izravno prenosile televizijske postaje.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Ilustracija PANIKA U BOSTONU Eksplozija na sveučilištu, ima i ozlijeđenih: Otkazana nastava, policija pozvala građane da prijave sumnjive pakete

>> VIDEO Stravičan trenutak eksplozije na Bostonskom maratonu!

'Pojedinci ili skupine odgovorni za napade će odgovarati', izjavio je Obama i naglasio da će SAD sigurno pronaći počinitelja.

Američki predsjednik je rekao da je administraciji odobrio povećanje pripravnosti širom Sjedinjenih Država, tamo gdje to bude potrebno, te da je o bombama koje su eksplodirale na Bostonskom maratonu razgovarao sa čelnim ljudima FBI-ja i Ministarstva domovinske sigurnosti.

>> TERORIZAM U BOSTONU: Eksplozije na maratonu, 3 mrtvih i 144 ozlijeđenih

Pohvalio je 'herojsku reakciju' djelatnika bostonske policije, vatrogasne službe i bolnica koji su prvi pristigli u pomoć ozlijeđenima na terenu.

'Kako mi budemo dobivali informacije tako ćemo ih prenositi vama', rekao je Obama

Obama nije eksploziju opisao kao teroristički napad, rekavši kako 'još uvijek nemaju sve odgovore'.

No, nakon njegove izjave, dužnosnik Bijele kuće je kazao novinarima kako svaki događaj s višestrukim eksplozivnim napravama, kao što ovaj izgleda da jest, jasan je teroristički čin i pristupat će mu se kao terorističkom činu', prenosi The Wall Street Journal. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene