Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezabilježen slučaj

Muškarac imao nevjerojatnu nesreću: Izbjegao požar pa dva dana kasnije stradao u drugom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac koji je uspio pobjeći od jednog požara preminuo je samo dva dana kasnije od požara kojeg nije mogao izbjeći.

Nepoznati muškarac, stanovnik grada Saratova na jugozapadu Rusije, uspio je 23. siječnja pobjeći iz požara u svom stanu na četvrtom katu. Samo dva dana kasnije je stradao u drugom požaru. Vjeruje je se kako bi uzrok drugog požara mogla biti cigareta.

U požaru koji se dogodio 23. siječnja, muškarcu je izgorio madrac u njegovom domu, no uspio je pobjeći se na sigurno.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi"

Vlasti nisu potvrdile je li muškarac preminuo na istom mjestu gdje je izbio prvi požar ili negdje drugdje. Broj sličnih požara u Rusiji tijekom 2023. više se nego udvostručio u usporedbi s prethodnom godinom, prema analizi medijskih izvješća o požarima u tvornicama, trgovačkim centrima, vojnim i logističkim centrima, skladištima i skladištima nafte, kako prenosi Newsweek.

Prema podacima Molfara, u Rusiji je 2023. zabilježeno 939 takvih požara, u usporedbi s 416 u 2022. godini. To znači da je broj ovakvih požara u zemlji prošle godine porastao za 125,7 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi Odbijen zahtjev Izraela Međunarodni sud donio presudu o izraelskom napadu na Gazu: "Moraju poduzeti hitne mjere..."

Primijetan je i porast požara od 24,5 posto tijekom 2022. godine, kada je započela sveobuhvatna invazija Vladimira Putina na Ukrajinu, u usporedbi s 2021. godinom.

Veći broj tih požara ostaje neobjašnjen, a vlasti, uključujući Kremlj i lokalne dužnosnike, rijetko pružaju javne izjave o uzrocima požara, ponekad upirući prst krivnje prema ukrajinskim diverzantima. Kijev rijetko preuzima odgovornost za incidente na teritoriju Rusije, iako se njihova učestalost u posljednje vrijeme povećala.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović bitka za skrbništvo Milanović o slučaju Severine Vučković: "Taj dječak vjerojatno je sijede već dobio"

Izvješća ukazuju na nedostatak navodi portal Ura.ru iz Jekaterinburga zbog izjave stručnjaka za civilnu obranu Olega Bazhanova. Prema njemu, Ruskom Ministarstvu za izvanredne situacije nedostaje više od 20.000 vatrogasaca. Dodao je da osim nedostatka osoblja, problemi uključuju nedostatak goriva, uniformi, zrakoplova koje koriste vatrogasci te nedostatak postrojbi za traganje i spašavanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene