Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bejzbol palicom pretučen lider hrvatske stranke u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatsko- bunjevačko- šokačke stranke Blaško Temunović, druge stranke hrvatske manjine u Srbiji, brutalno je pretučen u utorak poslije podne.

U telefonskoj izjavi Blaško Temunović je rekao da su ga
pretukle dvije muške osobe, naoružane bejzbol palicom i metalnom šipkom, slomile mu nogu i nanijele više teških ozljeda zbog čega je morao biti operiran u gradskoj bolnici.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika

"Ne znam motive napada no sudeći po psovkama i uvredama napadača pretpostavljam da to ima veze s mojim političkim angažmanom u stranci hrvatske manjine", rekao Blaško Temunović.

U priopćenju njegove stranke među ostalim stoji da su napadači Temunovića vrijeđali, psovali mu "ustašku majku" i uputili mu druge nacionalističke uvrede.

Temunovića je u bolnici posjetio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Branko Horvat i potom izjavio da se radi o brutalnom napadu koji se ničim ne može opravdati, te da očekuje da policija otkrije i privede počinitelje.

Do sada je reagirala samo stranka G17 plus, koja je uz ostalo priopćila da se problemi u civiliziranom društvu ne smiju riješavati nasiljem, te da je tolerancija preduvjet za normalan život u multietničkoj zemlji kakva je Srbija.

Blaško Temunović čelnik je, za sad neparlamentarne Hrvatsko- bunjevačko- šokačke stranke, od njenog osnutka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene