Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatsko- bunjevačko- šokačke stranke Blaško Temunović, druge stranke hrvatske manjine u Srbiji, brutalno je pretučen u utorak poslije podne.


U telefonskoj izjavi Blaško Temunović je rekao da su ga
pretukle dvije muške osobe, naoružane bejzbol palicom i metalnom šipkom, slomile mu nogu i nanijele više teških ozljeda zbog čega je morao biti operiran u gradskoj bolnici.

Vezani članci Ilustracija U Kostariki uhićen Miroslav Aničić kojeg Hrvatska traži zbog trgovine drogom Slika nije dostupna Jednomjesečni pritvor za napad baseball palicom

"Ne znam motive napada no sudeći po psovkama i uvredama napadača pretpostavljam da to ima veze s mojim političkim angažmanom u stranci hrvatske manjine", rekao Blaško Temunović.

U priopćenju njegove stranke među ostalim stoji da su napadači Temunovića vrijeđali, psovali mu "ustašku majku" i uputili mu druge nacionalističke uvrede.

Temunovića je u bolnici posjetio predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Branko Horvat i potom izjavio da se radi o brutalnom napadu koji se ničim ne može opravdati, te da očekuje da policija otkrije i privede počinitelje.

Do sada je reagirala samo stranka G17 plus, koja je uz ostalo priopćila da se problemi u civiliziranom društvu ne smiju riješavati nasiljem, te da je tolerancija preduvjet za normalan život u multietničkoj zemlji kakva je Srbija.

Blaško Temunović čelnik je, za sad neparlamentarne Hrvatsko- bunjevačko- šokačke stranke, od njenog osnutka.