Minsko polje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Javorović)
Minsko polje, ilustracija (Foto: Pixsell, Davor Javorović) Foto: Pixsell, Davor Javorovi?

Migranti su pokušali ući u Hrvatsku, ali ih je hrvatska policija preusmjerila prema BiH. U blizini mjesta Zupci zalutali su u minsko polje i u njemu boravili pet dana, javljaju crnogorski mediji.


U blizini graničnog prijelaza Zupci, u području između Crne Gore, Hrvatske i BiH, u utorak ujutro u minskom polju pronađeno je deset migranata. Među njima je bila trudnica i nekoliko djece.

Vezani članci Migranti, ilustracija Dvojica migranata pobjegla iz tranzitnog centra u Tovarniku, pokrenut disciplinski postupak protiv policijskog službenika Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice"

Pripadnicima Civilne zaštite iz Trebinja, nakon što su ih pronašli dok su označavali minsko polje, kazali su da su iz Crne Gore pokušali ući u Hrvatsku, no da ih je hrvatska policija preusmjerila prema BiH. U blizini mjesta Zupci zalutali su u minsko polje u kojem su boravili pet dana, pišu Vijesti.

"Zatekli smo ih u vrlo teškom stanju. Pet dana su bili bez hrane i pića, a najstrašniji su prizor iscrpljena djeca i trudnica koju smo jedva iznijeli do graničnog prijelaza", kazao je koordinator za razminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina.

On je istaknuo da je od migranata saznao kako su ih na područje BiH prebacili pripadnici policije Hrvatske i "ostavili tako malu djecu".

"To je nečuveno. Sreća je da smo danas postavljali table i slučajno ih pronašli. Pitanje je šta bi s njima bilo", dodao je Pamučina te naveo da je riječ o Kurdima iz Iraka i Irana.

Presuda u aferi MiG-ovi: Čović i Josipović nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne