Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali ući u Hrvatsku

Migranti pet dana bez hrane i vode bili u minskom polju u BiH: "Najstrašniji prizor su iscrpljena djeca i trudnica"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Migranti su pokušali ući u Hrvatsku, ali ih je hrvatska policija preusmjerila prema BiH. U blizini mjesta Zupci zalutali su u minsko polje i u njemu boravili pet dana, javljaju crnogorski mediji.

U blizini graničnog prijelaza Zupci, u području između Crne Gore, Hrvatske i BiH, u utorak ujutro u minskom polju pronađeno je deset migranata. Među njima je bila trudnica i nekoliko djece.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Granična policija - 5 Uhvaćeni na granici Usred noći pokušali ući u Hrvatsku: Policija uhitila krijumčara koji je bez vozačke vozio kombi pun migranata

Pripadnicima Civilne zaštite iz Trebinja, nakon što su ih pronašli dok su označavali minsko polje, kazali su da su iz Crne Gore pokušali ući u Hrvatsku, no da ih je hrvatska policija preusmjerila prema BiH. U blizini mjesta Zupci zalutali su u minsko polje u kojem su boravili pet dana, pišu Vijesti.

"Zatekli smo ih u vrlo teškom stanju. Pet dana su bili bez hrane i pića, a najstrašniji su prizor iscrpljena djeca i trudnica koju smo jedva iznijeli do graničnog prijelaza", kazao je koordinator za razminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina.

On je istaknuo da je od migranata saznao kako su ih na područje BiH prebacili pripadnici policije Hrvatske i "ostavili tako malu djecu".

"To je nečuveno. Sreća je da smo danas postavljali table i slučajno ih pronašli. Pitanje je šta bi s njima bilo", dodao je Pamučina te naveo da je riječ o Kurdima iz Iraka i Irana.

Aktualno Presuda u aferi MiG-ovi: Čović i Josipović nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne +0 Presuda u aferi MiG-ovi (Foto: Dnevnik.hr) Crna kronika Presuda u aferi MiG-ovi: Čović i Josipović nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene