Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljeni i ronilački punktovi

Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi"

Kako izgleda zaštita državne granice u Brodsko-posavskoj županiji, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

Od boljeg života, ilegalne migrante na području Brodsko-posavske županije dijeli rijeka Sava, koja čini 175 kilometara dugu državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom. Koliko je zahtjevno nadzirati ovakav teren, znaju oni koji su u ophodnji svakodnevno.

"Podcijene Savu, podcijene vodu. Prelaze na nekakvim improviziranim gumenim čamčićima. Po noći idu, ne vide kud idu, ne vide što pluta Savom. Naiđe nekakav balvan, drvo to ih potopi. Imali smo i smrtnih slučajeva prošle godine", rekao je Robert Pišonić, voditelj ophodnog čamca.

  Pročitajte i ovo Zoran Milanović intervju predsjednika RH Milanović: "Oslobodit ćemo institucije tako da sve HDZ-ovce otpustimo", o Mostu: "Kad sjednete s njima..."

Osim sprječavanja ilegalnih prelazaka, zadatak im je i spašavanje njihovih života. Zato su na ključnim točkama postavljeni i ronilački punktovi.

"Prošle godine baš na ovom području jedno 30-40 migranata, uključujući žene i djecu, spašeno", istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren"

Situaciju pod kontrolom drži 6000 graničnih policajaca i 2000 pripadnika interventne i specijalne policije. Ipak, veliki problem i dalje je Bosna i Hercegovina, čiji vizni režim nije usklađen s državama članicama Europske unije.

Više o ovoj priči možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene