Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neću doći"

Čovjek koji se prvi suprotstavio Trumpu i ne želi se susresti s njim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksički predsjednik Enrique Pena Nieto objavio je u četvrtak da otkazuje posjet Washingtonu usred spora s američkim kolegom Donaldom Trumpom zbog zida koji potonji želi podići na granici.

"Jutros sam obavijestio Bijelu kuću da neću doći na radnu sjednicu planiranu u utorak s @POTUS-om", napisao je Pena Nieto u poruci na Twitteru koristeći skraćenicu za predsjednik Sjedinjenih Država.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Nekoliko sati ranije, predsjednik Trump je na toj društvenoj mreži poručio meksičkom predsjedniku: "Ako Meksiko nije spreman financirati zid, koji je doista nužan, bilo bi bolje otkazati budući susret".

Donald Trump je u srijedu potpisao izvršnu uredbu o početku izgradnje zida duž dugačke američko-meksičke granice, kao što je obećao u predizbornoj kampanji.

Meksički predsjednik je u srijedu navečer osudio tu odluku i obećao da će štititi meksičke migrante u SAD-u.

Novi američki predsjednik je u srijedu potpisao i izvršnu uredbu o strožoj primjeni zakona o imigraciji. On predviđa smanjenje savezne financijske potpore za dvjestotinjak "gradova utočišta" u SAD-u koja već desetljećima primaju ilegalne useljenike. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene