Ljubljanskom je gradonačelniku Zoranu Jankoviću na službenu adresu stigla pošiljka iz koje je prilikom otvaranja iscurio bijeli prah. Tri djelatnice gradske uprave koje su bile u kontaktu s pošiljkom stavljene su u karantenu.


Na adresu Općine Ljubljana danas je stigla pošiljka iz koje je, prilikom otvaranja, iscurio bijeli prah. Odmah je pozvana policija, koja je sumnjivu pošiljku odnijela na sigurno, uzela uzorke za analizu, a ostalo 'uništila'.

>> Tko je zapravo Alenka Bratušek, prva žena na čelu slovenske Vlade?

Vezani članci Pulska policija privela još troje preprodavača droge 01 Velika akcija istarske policije: Uhićeno više dilera, kod njih našli drogu, novac, streljivo Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja

Kako javlja RTV SLO, pošiljka je navodno bila naslovljena na gradonačelnika Zorana Jankovića. Portal 24ur.com piše da su prve analize pokazale da prah nije ni eksploziv, ni otrov, ali još nije utvrđeno što je. Dodatne su analize obavljene na ljubljanskom Veterinarskom fakultetu gdje je definitivno utvrđeno da bijela supstanca nije otrovna.

Policija je najavila da će pokušati ući u trag zasad nepoznatom pošiljatelju.

U kontakt s pošiljkom došle su tri gradske službenice, koje su iz preventivnih razloga na nekoliko sati bile stavljene u karantenu.

Zgradu Općine za to su vrijeme osiguravali policija i vatrogasci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook