Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično upozorenje

Lagarde: Imamo manje od tri mjeseca za spas eura...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Christine Lagarde, predsjednica MMF-a, gostujući kod Christiane Amanpour, izjavila je da se akcije za spas eura moraju odviti u manje od tri mjeseca.

Tako je i Lagarde, nakon investitora Georga Sorosa, postavila kratki rok za spas eurozone. Soros, naime, kao i ona također smatra da eurozona ima tri mjeseca za svoj spas.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Novac - kune "Zaliha ima dovoljno" Raste strah od pada vrijednosti kune, pitali smo glavnog ekonomista HNB-a što nas čeka: "Nema straha, vraćali smo dugove"

Odbila je odgovoriti na pitanje smatra li da će Grčka napustiti eurozonu. Rekla je da će takva odluka biti rezultat političke odlučnosti i želje.

>> 'Bankarska kriza u Španjolskoj mora se rješiti što prije'

Zbog krize u Europi, pod povećalom javnosti, našao se i dogovor oko poticaja i štednje. Na konferenciji u petak, Barack Obama je povodom teške ekonomske krize u Europi, rekao kako štednja, u kombinaciji sa rastom nezaposlenosti , Europskoj uniji može otežati ispunjenje postavljenih dugoročnih ciljeva.

' Fiskalni deficit se treba postepeno smanjivati. Ne mora se nužno ovako stezati remen, ali smanjivanje deficita mora biti postojano', rekla je Lagarde.

Amanpour je pitala Lagarde smatra li da bi njemačku kancelarku ovako napadali da nije žena. Lagarde je ostala iznenađenja pitanjem, malo zastala i odgovorila 'Ne, smatram da je ona dobar vođa i iznimno hrabra i snažna žena. Uspjela se istaknuti u svijetu kojim dominiraju muškarci.'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene