Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kolumbija objavila rekordnu zapljenu kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijska mornarica je ostvarila rekordnu zapljenu droge u povijesti zemlje otkrivši oko 27 tona kokaina skrivenog duž pacifičke obale.

Kokain, čija je vrijednost pri prodaji na veliko više od 500 milijuna dolara, pronađen je u nedjelju uronjen u vodu u 1.000 paketa svaki po 27 kilograma u blizini obalnog grada Pizzara, 400 kilometara zapadno od Bogote, rekao je na konferenciji za novinare ministar obrane Juan Manuel Santos.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Problem u luci Policija zaplijenila toliko droge da je sada ne može spaliti: Stvorili su europski "Kokaingrad"

Santos je kazao kako je zapljena rezultat osmomjesečnog rada policijskih tajnih agenata i označio ju kao "najveću u povijesti Kolumbije".

Kokain je bio pohranjen u blizini u ocean potopljenog ušća rijeke kojem se moglo pristupiti samo morem, kazao je on.

U operaciji nije nitko uhićen, ali se vjeruje kako droga pripada
najvećoj kolumbijskoj organizaciji za trgovinu drogom, kartelu Norte del Valle, koja djeluje u tom području.

Kolumbija je najveći svjetski proizvođač kokaina s proizvodnjom od više od 500 tona godišnje što predstavlja 90 posto te droge koja se konzumira u Sjedinjenim Državama.

Većina kokaina odlazi iz zemlje morem na brzim čamcima koji drogu transportiraju uz obalu Središnje Amerike da bi je konačno prokrijumčarili u Sjedinjene Države kopnenim putem preko Meksika.

Predsjednik Alvaro Uribe putuje u utorak u Washington kako bi učvrstio potporu u američkom Kongresu i Bijeloj kući za plan Kolumbija iza kojeg stoji SAD, kako se naziva program protiv droge i pobunjenika koji staje američke porezne obveznike od 2000. više od 5 milijardi dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene