Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtraženije osobe u Kanadi

Pronađena tijela? Tjednima je cijela zemlja drhtala pred dvojicom tinejdžera

Kam McLeod i Bryer Schmegelsk (Foto: AFP)
Kam McLeod i Bryer Schmegelsk (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Kam McLeod i Bryer Schmegelsk (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Kanadska policija objavila je kako vjeruje da je u zabačenom dijelu zemlje pronašla tijela dvojice tinejdžera koje se sumnjiči za tri ubojstva, a u potragu su bile uključene stotine pripadnika snaga sigurnosti.

Kam McLeod (19) i Bryer Schmegelsky (18) tjednima su bili najtraženije osobe u Kanadi. Uz policiju u potragu je bila uključena kopnena vojska i ratno zrakoplovstvo. Stanovništvo je upozoravano da im se ne približava jer su naoružani i opasni.

''Uvjereni smo da tijela pripadaju dvojici osumnjičenika za kojima se traga vezano za ubojstva u Britanskoj Kolumbiji. Obdukcija će biti provedena u Winnipegu kako bi se potvrdio njihov identitet i utvrdio uzrok smrti", rekla je Jane MacLatchy, iz kanadske kraljevske konjičke policije.

Tijela mladića pronađena su nedaleko od zabačenog gradića Gillama u Manitobi nekoliko tisuća kilometara od Britanske Kolumbije i mjesta ubojstava za koja ih se sumnjičilo.

Prve žrtve bio je par: 24 godišnja Amerikanka i 23-godišnji Australac koji su se upoznali u Hrvatskoj. Nekoliko stotina kilometara dalje pronađena je još jedna žrtva, 64-godišnji sveučilišni profesor. Potraga se usredotočila na Gillam zbog dojave da su mladići viđeni, a potom pronađeno zapaljeno vozilo jedne od žrtava. Na tlu i iz zraka pretraženo je 11 tisuća kilometara četvornih i provjereno oko 500 domova i napuštenih objekata.

Pročitajte i ovo Forenzički psihijatar Goran Arbanas i Barbara Golja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 što je bio motiv? Psihijatar otkriva u kakvom je stanju mogao biti monstruozni ubojica s Kajzerice

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Postupak protiv četvero djelatnika Policija priznala brojne propuste, smijenjen načelnik đakovačke policije: "Trebali su se više angažirati"

''Područje koje su prešli je među najzabačenijima u zemlji. Ako pogledate proputovanu udaljenost to je kao, a pogledao sam na karti, putovanje od Londona do Moskve", rekao je Kevin Hackett iz kanadske kraljevske konjičke policije.

Policija ističe kako slučaj nije zaključen. ''Još uvijek moramo osigurati da nalazi naše istrage, bilo da su to izjave, dokazni vremenski slijed, fizički ili digitalni dokazi, nastave potvrđivati našu istražnu teoriju i eliminiraju druge moguće osumnjičenike. Dok se to ne dovrši nećemo zatvoriti ovaj spis", dodaje Hackett.

Kanadska policija ipak priznaje da na neka pitanja vjerojatno nikad neće dobiti odgovore poput motiva ubilačkog pohoda dvojice tinejdžera.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene