Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu optuženi

Pokrenuta istraga protiv JP Morgana zbog zapošljavanja djece kineskih dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti pokrenule su istragu oko investitorske banke JP Morgan, zbog navoda da je zapošljavala djecu kinsekih dužnosnika, kako bi dobivali poslove u toj zemlji.

Jedna od tih tvrdnji kaže kako je JP Morgan zaposlio sina bivšeg bankara, koji je sada šef investicijske tvrtke China Everbright, s kojom je JP Morgan ostvario više poslovnih dogovora, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Poplave Hong Kong Crno upozorenje FOTO Crna oluja potopila Hong Kong: Najveća kiša u 140 godina poplavila ceste i uzrokovala velike odrone Slika nije dostupna poharao hong kong VIDEO Pogledajte zastrašujuću snagu tajfuna: Vjetar je ženu podignuo i odbacio nekoliko metara

>> FBI pokrenuo istragu protiv čelnika JP Morgana Chasea

JP Morgan je ranije ovog mjeseca zatražio detalje oko te istrage od američke Komisije za sigurnosti i razmjenu (SEC), a vijest o istrazi prvi je tijekom vikenda objavio New York Times.

NY Times je u članku naveo kako je podružnica JP Morgana u Hong Kongu zaposlila kćer kineskog dužnosnika za željeznicu, a zauzvrat je tvrtka 'The China Railway Group' odabrala JP Morgan u savjetodavnom kapacitetu te su 2007. zaradili 5 milijardi dolara. Isti dužnosnik je kasnije uhićen zbog umješanosti u skandal podmićivanja.

Ipak, SEC-ov dokument ne otkriva nikakve direktne poveznice između politike zapošljavanja u JP Morganu te uspješnih poslova koji su uslijedili nakon toga u Kini. Isto tako, ne postoje dokazi koji bi govorili o zapošljavanju nestručnih osoba, a sama banka nije zapravo optužena za bilo kakvo protuzakonito djelo.

Iz JP Morgana su jednostavno priopćili kako u potpunosti surađuju s regulatornim tijelima u SAD-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene