Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gubitak od dvije milijarde dolara

FBI pokrenuo istragu protiv čelnika JP Morgana Chasea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI je potvrdio da je danas pokrenuo istragu protiv čelnika najveće američke banke JPMorgan Chase 56-godišnjeg Jamiea Dimona kojeg se drži odgovornim za gubitak od dvije milijarde dolara, objavio je StarTrubune Bussines.

Dojučerašnji kralj Wall Streeta Dimon ovih dana uspješno je izbjegao pokušaj dioničara da ga udalje s čelne pozicije u tvrtki. Jedan od rijetkih bankara koji se uspješno nosio s financijskom krizom za sad je uspio spriječiti detronizaciju, no Dimon je zato već danima prisiljen ispričavati se u medijima za gubitak nastao 1. travnja.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Priznao je da se takav scenariji nije smio dogoditi te da je riječ o ''pogrešnoj strategiji osiguranja ulaganja'' koju je okarakterizirao nešto rizičnijim i manje učinkovitim podhvatom. Objavljeno je kako će početnu istragu obavit će FBI-jev ured za istraživanje financijskog kriminala u New Yorku čime će se pridružiti Federalnoj rezervi i Komisiji za vrijednosne papire koje također provode internu istragu.

Očekuje se da će financijski agenti ''pročešljati'' račune te zaključivanja razmjena koje su dovele do ovako velikog gubitka u banci čija se imovina procjenjuje na 2,3 bilijuna dolara. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene