Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Janez Janša, čija zemlja u ovom polugodištu predsjeda Europskom unijom, telefonski je razgovarao s pobjednikom ruskih predsjedničkih izbora Dmitrijem Medvedevim koji je obećao da će promicati dijalog između EU-a i svoje zemlje.


"Budući ruski predsjednik istaknuo je da će se zauzimati za promicanje dijaloga između Europske unije i Ruske Federacije", ističe slovensko predsjedništvo EU-a u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Umjetnici predložili da premijerka recenzira njihove radove Slika nije dostupna 'Privođenje narušilo integritet umjetnosti'

Dvojica političara složila su se da je "veoma važan zakonski okvir za stabilnu suradnju", a "slovenski premijer je dao jamstva da će, prvom prigodom, nastojati usuglasiti pregovaračka stajališta EU-a", dodaje se u priopćenju.

Pregovori o novom dogovoru za "strateško" partnerstvo između EU-a i Rusije u zastoju su zbog poljskog veta od jeseni 2006. godine.

EU se nada će nedavna obnova dijaloga između Varšave i Moskve omogućiti da se ti pregovori ponovo pokrenu na summitu između EU-a i Rusije koji će se 26. i 27. lipnja održati u Sibiru.