Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janez Janša razgovarao s Medvedevim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša, čija zemlja u ovom polugodištu predsjeda Europskom unijom, telefonski je razgovarao s pobjednikom ruskih predsjedničkih izbora Dmitrijem Medvedevim koji je obećao da će promicati dijalog između EU-a i svoje zemlje.

"Budući ruski predsjednik istaknuo je da će se zauzimati za promicanje dijaloga između Europske unije i Ruske Federacije", ističe slovensko predsjedništvo EU-a u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog rezanja zastave Umjetnici predložili da premijerka recenzira njihove radove Slika nije dostupna Zbog rezanja hrvatske zastave Obavljen obavijesni razgovor s Janezom Janšom

Dvojica političara složila su se da je "veoma važan zakonski okvir za stabilnu suradnju", a "slovenski premijer je dao jamstva da će, prvom prigodom, nastojati usuglasiti pregovaračka stajališta EU-a", dodaje se u priopćenju.

Pregovori o novom dogovoru za "strateško" partnerstvo između EU-a i Rusije u zastoju su zbog poljskog veta od jeseni 2006. godine.

EU se nada će nedavna obnova dijaloga između Varšave i Moskve omogućiti da se ti pregovori ponovo pokrenu na summitu između EU-a i Rusije koji će se 26. i 27. lipnja održati u Sibiru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene