Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno stradalih

Hamas spriječio Izraelske vojne snage u stvaranju tampon-zone: Eksplozija urušila zgradu u kojoj su se nalazili vojnici IDF-a

Pojas Gaze
Pojas Gaze Foto: Afp
Izrael je zabilježio najsmrtonosniji dan od početka rata u Gazi. U pokušaju miniranja zgrada blizu granice s Izraelom smrtno je stradao 21 vojnik IDF-a.

Izraelske obrambene snage (IDF) izvijestile su kako su pretrpjele najsmrtonosniji dan od početka rata u Gazi. U centralnom pojasu Gaze 21 vojnik IDF-a stradao je od ispaljenih projektila palestinskih snaga danas u jutarnjim satima.

Vojni radio Izraela obavijestio je kako su se rezervne jedinice približile zgradama u području blizu izraelske granice.

Pročitajte i ovo Ilustracija tek su uselili Novi vlasnici čistili kuću pa se šokirali onime što su našli u zamrzivaču: "Ljudska je glava ispala van"

Zgrade su bile predviđene za rušenje zbog prijetnje koje su predstavljale IDF-ovim vojnicima. Njihovim miniranjem i rušenjem vojnici su pokušali napraviti tampon-zonu koja bi omogućila stanovnicima južnih zajednica Izraela da se vrate kući.

Borci Hamasa ispalili su dva protutenkovska projektila koja su pogodila dva vojnika, a RPG je pogodio zgradu u kojoj su se nalazili vojnici IDF-a pokušavajući minirati zgrade.

"Zgrada se srušila kao rezultat eksplozije, dok je većina vojnika bila u njoj ili oko zgrade. Minu koju su naše snage postavile kako bi je urušile prerano je aktivirao projektil koji su ispalili teroristi“, izvijestili su iz IDF-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedna osoba ozlijeđena Diljem Hrvatske snijeg i poledica: HAK poziva vozače na oprez, nesreća na A1

Prvi izvještaji govorili su o deset stradalih vojnika, ali glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari rekao je kako je točna brojka od 21 poginulog vojnika, prenio je magazin Time.

Time se broj stradalih vojnika izraelskih snaga popeo na 208 od početka rata u Gazi, a jučerašnji dan u kojemu je živote izgubilo njih 21 predstavlja najsmrtonosniji.

Većina poginulih su rezervisti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene