Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ozlijeđena

Diljem Hrvatske snijeg i poledica: HAK poziva vozače na oprez, nesreća na A1

Ilustracija
Ilustracija Foto: Boris Kovacev/Cropix
Mjestimice u unutrašnjosti može biti oborina koje se smrzavaju u dodiru s tlom, dok HAK poziva vozače na oprez.

Nakon izrazito hladnog vala stiglo nam je prolazno naoblačenje, na moru ponegdje s kišom, a u unutrašnjosti mjestimice i snijegom ili kišom koja može i smrzavati u dodiru s tlom

Od sredine dana očekuje se stabilnije i barem djelomice sunčano vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Slab do umjeren jugozapadni vjetar okretat će na zapadni i sjeverozapadni, duž obale na buru i sjeverni vjetar koji će navečer u Dalmaciji mjestimice biti i jak. 

Ilustracija Prognoza DHMZ-a Foto: DHMZ

Od sredina tjedna temperatura će porasti

HAK poziva vozače na oprez 

Za sve skupine vozila otvoreni su: A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala, stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka, Krčki i Paški most te most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. 

Pročitajte i ovo Imoćani kontra vjetrenjača - 1 Mještani pokrenuli peticiju Pobuna zbog vjetroparka: "Ako ga stave pred kuću, ja ću ga odmah srušiti traktorom"

Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac zbog snijega i poledice.

Pročitajte i ovo Sljemenska žičara Svaki dan od 9 do 16 sati Nova Tomaševićeva odluka oduševit će skijaše, građanima uputio i apel

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru i Zadarskoj županiji.

U pomorskom prometu nema poteškoća. 

Nesreća na A1

Na autocesti A1, između čvorova Split i Bisko u smjeru Dubrovnika (predio Ercegovci) u sudaru teretnog i osobnog vozila ozlijeđena je jedna osoba.

Promet se odvija jednim trakom. HAK upozorava vozače da na tom dijelu ceste smanje brzinu i povećaju oprez.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene