Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael okupirao kršćanske gradove u Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske snage zauzele su u četvrtak dva kršćanska grada u južnom Libanonu, javlja Reuters pozivajući se na izjave očevidaca, premda Izrael tvrdi da je odgodio planove za širenje ofenzive protiv gerilaca Hezbollaha.

Novinar Reutersa javlja da su izraelski vojnici ušli u grad Marjayoun, osam kilometara od granice, te u Qlaiah i selo Burj
al-Molouk, a na obližnjim cestama raspoređeni su tenkovi.
U području su izbili žestoki sukobi i na ulazu u Marjayoun gore dva tenka, kazali su očevici.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Hezbollah je objavio da je uništio sedam izraelskih tenkova, ubivši ili ranivši njihovu posadu. Izraelska vojska to još nije komentirala.

Gradonačelnik Marjayouna kazao je ranije za al-Jazeeru da su Izraelci stigli oko 3.30 sati ujutro, čemu je prethodila jaka pucnjava i granatiranje.

Marjayoun, grad s 3.000 stanovnika, bio je sjedište proizraelske milicije Vojska južnog Libanona tijekom 22-godišnje izraelske okupacije regije koja je okončana 2000. Qlaiah ima oko 7.000 stanovnika.

Unatoč tim izvješćima, izraelska vlada tvrdi da je odgodila planove za širenje ofenzive u južnom Libanonu, odobrene u srijedu.

Izraelski ministar turizma Yitzhak Herzog, član sigurnosnog kabineta, kazao je da su planovi stavljeni na čekanje kako bi se dalo više vremena diplomaciji da pokuša zaustaviti rat, koji je ušao već u peti tjedan. Naglasio je međutim da će se vojna opcija nastaviti ako pregovori propadnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene