Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je snimljeno

Izrael bombardirao položaje u Pojasu Gaze: "Ovaj napad je izvršen zbog terora koji je odobrio i proveo Hamas''

Gaza (Foto: AFP)
Gaza (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Gaza (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Zrakoplovi izraelskih zračnih snaga bombardirali su u nedjelju 15 vojnih položaja i postrojenja Hamasa u Pojasu Gaze nakon što su tijekom noći ispaljene rakete na Izrael s tog teritorija.

Nema izvješća o ozlijeđenima ni na jednoj strani u razmjeni vatre nekoliko dana nakon što je Hamas, islamistička skupina koja upravlja Gazom, priopćio da je postigao primirje s Izraelom.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

"Ovaj napad je izvršen kao odgovor na projektile ispaljene iz Pojasa Gaze u Izrael tijekom noći i zbog terora koji je odobrio i proveo Hamas za vikend", navodi izraelska vojska u priopćenju.

Vojska kaže da je pogodila 10 lokacija u prvom udaru i još pet u drugom.

Hamas nije preuzeo odgovornost za raketnu paljbu iz Gaze. Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Hamasa i poznato je da ispaljuju rakete u Izrael.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo 120 Palestinaca.

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacačkih granata i raketa na Izrael ovaj tjedan, a izraelska vojska odgovorila je bombardirajući desetke vojnih položaja u Gazi.

Radi se o najžešćim sukobima Izraela i palestinskih militantnih skupina od rata 2014. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene