Zrakoplovi izraelskih zračnih snaga bombardirali su u nedjelju 15 vojnih položaja i postrojenja Hamasa u Pojasu Gaze nakon što su tijekom noći ispaljene rakete na Izrael s tog teritorija.

Galerija


Nema izvješća o ozlijeđenima ni na jednoj strani u razmjeni vatre nekoliko dana nakon što je Hamas, islamistička skupina koja upravlja Gazom, priopćio da je postigao primirje s Izraelom.

Vezani članci Izraelski projektil pogodio Gazu (Foto: AFP) Eskaliralo nasilje u Pojasu Gaze: Militanti ispalili 200 raketa, a Izrael uzvratio zračnim udarima Napad iz Pojasa Gaze na Izrael (Foto: AFP) Palestinci ispalili 50 raketa na Izrael, uskoro krenula strašna odmazda

"Ovaj napad je izvršen kao odgovor na projektile ispaljene iz Pojasa Gaze u Izrael tijekom noći i zbog terora koji je odobrio i proveo Hamas za vikend", navodi izraelska vojska u priopćenju.

Vojska kaže da je pogodila 10 lokacija u prvom udaru i još pet u drugom.

Hamas nije preuzeo odgovornost za raketnu paljbu iz Gaze. Niz manjih militantnih skupina djeluje poluneovisno od Hamasa i poznato je da ispaljuju rakete u Izrael.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo 120 Palestinaca.

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacačkih granata i raketa na Izrael ovaj tjedan, a izraelska vojska odgovorila je bombardirajući desetke vojnih položaja u Gazi.

Radi se o najžešćim sukobima Izraela i palestinskih militantnih skupina od rata 2014. (Hina)