Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostupni nekoliko sati

Hakeri srušili stranice WikiLeaksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetske stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više o 100 tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava diljem svijeta.

'WikiLeaks.org je meta kompjuterskog napada', objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se povjerljivi dokumenti mogu skinuti s 'pričuvnih' internetskih stranica na adresi 'cablegatesearch.net'. Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Zasad nije poznato tko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 tisuća dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava širom svijeta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 tisuća, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je dosad objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća... Slika nije dostupna Osivač Wikileaksa Odluka o izručenju Assangea SAD-u nakon predsjedničkih izbora: Prijeti mu 175 godina zatvora

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene