Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

RAT U UKRAJINI

Rusi preuzeli jedan od ključnih ukrajinskih gradova, gradonačelnik: ''Molio sam ih samo da ne pucaju u ljude''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske snage su preuzele kontrolu nad Hersonom, ključnim lučkim gradom na jugu Ukrajine, objavio je gradonačelnik Igor Kolikajev.

Herson je najveći grad koji je Rusija zauzela od početka invazije prije tjedan dana.

Gradonačelnik Hersona, lučkog grada na južnoj ukrajinskoj obali Crnog mora, u kojemu živi više od 280.000 ljudi, Igor Kolikajev u objavi na Facebooku kazao je da su ruski vojnici silom ušli u zgradu gradskog vijeća i uveli policijski sat za stanovnike od 20 do šest sati.

Kolikajev je pozvao građane da se pridržavaju uvjeta koje su postavile ruske snage, koji uključuju i izlazak samo u grupama od najviše dvoje ljudi, a dopušta se ulazak u grad samo automobilima koji prevoze hranu, lijekove i druge potrepštine, vozeći minimalnom brzinom.

Pročitajte i ovo Zelenski, Putin IZ MINUTE U MINUTU Ruska vojska napreduje prema najvećoj nuklearki u Europi. Kuleba: "Kako možete spavati kada su ukrajinska djeca pod bombama"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demantirao teorije o NATO-u Francuski predsjednik oštro o Putinu: "Rusija nije ugrožena, ona je agresor. Ovo nije ni rat protiv nacizma… to je laž"

''U Gradsko vijeće ušli su naoružani gosti. Moj tim i ja smo miroljubivi ljudi, nismo imali oružje niti je bilo agresije s naše strane. U gradu nemamo ukrajinske oružane snage, samo civile i ljude koji žele živjeti ovdje. ... Nisam im ništa obećavao. Jednostavno nemam što obećati. Zanima me samo normalan život našeg grada. Samo sam tražio da ne pucaju u ljude'', napisao je Kolikajev.

 Više o ratu u Ukrajini čitajte >> OVDJE.




 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene