Ilustracija
Ilustracija Foto: Shutterstock/Unsplash

Ruske snage su preuzele kontrolu nad Hersonom, ključnim lučkim gradom na jugu Ukrajine, objavio je gradonačelnik Igor Kolikajev.


Herson je najveći grad koji je Rusija zauzela od početka invazije prije tjedan dana.

Gradonačelnik Hersona, lučkog grada na južnoj ukrajinskoj obali Crnog mora, u kojemu živi više od 280.000 ljudi, Igor Kolikajev u objavi na Facebooku kazao je da su ruski vojnici silom ušli u zgradu gradskog vijeća i uveli policijski sat za stanovnike od 20 do šest sati.

Kolikajev je pozvao građane da se pridržavaju uvjeta koje su postavile ruske snage, koji uključuju i izlazak samo u grupama od najviše dvoje ljudi, a dopušta se ulazak u grad samo automobilima koji prevoze hranu, lijekove i druge potrepštine, vozeći minimalnom brzinom.

Ilustracija Ruska vojska napreduje prema najvećoj nuklearki u Europi. Kuleba: "Kako možete spavati kada su ukrajinska djeca pod bombama"
Emmanuel Macron Francuski predsjednik oštro o Putinu: "Rusija nije ugrožena, ona je agresor. Ovo nije ni rat protiv nacizma… to je laž"

''U Gradsko vijeće ušli su naoružani gosti. Moj tim i ja smo miroljubivi ljudi, nismo imali oružje niti je bilo agresije s naše strane. U gradu nemamo ukrajinske oružane snage, samo civile i ljude koji žele živjeti ovdje. ... Nisam im ništa obećavao. Jednostavno nemam što obećati. Zanima me samo normalan život našeg grada. Samo sam tražio da ne pucaju u ljude'', napisao je Kolikajev.

 Više o ratu u Ukrajini čitajte >> OVDJE.
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju