Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Invazija na Ukrajinu

Ukrajina pronašla tajne dokumente: Rusija je rat planirala završiti u roku od 15 dana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vojska pronašla je dokumente koji su navodni dokaz da je Rusija unaprijed planirala napad na Ukrajinu i odredila da će invazija trajati - 15 dana.

Jedna od postrojbi ukrajinske vojske pronašla je dokumente za koje Ukrajina tvrdi da su dokaz da je Rusija unaprijed isplanirala da invazija na Ukrajinu traje 15 dana.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Procurio dokument Otkriveni Putinovi uvjeti za mir s Ukrajinom: "Želi je pretvoriti u kastriranu državu"

Na Facebooku Operacije združenih snaga objavljene su fotografije dokumenata, među kojima su radne karte, borbeni zadaci, tablica poziva, tablica kontrolnih signala, skrivena kontrolna tablica, popis osoblja.

''Zahvaljujući uspješnim akcijama jedne od postrojbi Oružanih snaga Ukrajine, ruski okupatori gube ne samo opremu i snagu nego u panici ostavljaju i tajne dokumente. Da, naš dispečer pronašao je plansku dokumentaciju jedne od postrojbi 810. zasebne bojne Crnomorske mornarice Ruske Federacije.

Na temelju dobivenih informacija, poznato je da su dokumenti planirani za rat s Ukrajinom odobreni za 18. 1. 22., a sama operacija okupacije Ukrajine trebala bi se održati u roku od 15 dana, odnosno od 20. veljače do 6. ožujka.

Neprijateljska postrojba morala je izvršiti desant iz VDK "Orsk" na području naselja Stepanivka-1 i dalje djelovati s vojnim dijelovima 58. Armije Ruske Federacije, odnosno sa 177. zasebnom pukovnijom Ratne mornarice Rusije. Konačna svrha ovih snaga bila je blokiranje i preuzimanje kontrole nad Melitopolom.

Dakle, kad još jednom netko od zatvorenika kaže da je došao studirati i izgubio se – nemojte vjerovati! Znali su, pomno su planirali i pripremali. A ruskim okupatorima reći ćemo jedno: ostavite svoju opremu i tajne dokumente u budućnosti. Trebat će nam prvo za naše branitelje, a onda za Haag'', napisali su na društvenoj mreži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene