Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekada omiljena turistička destinacija potopljena je kada je puknula jezerska brana.


Grad Epecuen u Argentini nekoć davno bio je popularna turistička destinacija kraj jezera. No, 1985. godine uslijed obilnih kiša, jezero je probilo branu i potopilo grad. Stanovnici su evakuirani, a njihovi su domovi ostali pod vodom gotovo 30 godina. Voda je isparila, a mjesto koje je tri desetljeća bilo ispod vode, danas je poznato kao 'grad duhova'.

Mirta Noemi, živjela je u Epecuenu. Danas stoji ispred nečega što je nekada bio hotel u vlasništvu njezine obitelji. Ne može sakriti emocije.

Vezani članci Spašeni psi - 7 Izbavili pse od monstruma i spasili im život: Pogledajte nevjerojatne slike oporavka, izvukli su se za dlaku Profesorica preminula tijekom online nastave Profesorica (46) zaražena koronom preminula usred online nastave: "Više nije mogla disati, bilo je strašno..."

JEZERO SMRTI Bojali se legende, a onda u jednom danu umrlo 1700 ljudi

'Ovaj hotel nekada je bio moj, a ovo je sve što je od njega ostalo. Svi u mjestu bili smo jako povezani. Svi smo bili prijatelji, djeca su nam išla zajedno u školu. Ostali smo bez svega - nije riječ samo o domovima, ljudi su izgubili svoje živote', ispričala je za BBC.

Grad danas ima jednog stanovnika - Pabla Novaka.

'Brana je puknula 10. studenog na dva mjesta na kojima je bila najslabija. Voda je polako počela prekrivati cijeli grad. Rekli su nam da nam nema pomoći i da moramo ići', kazao je Novak koji se ipak odlučio vratiti u svoj grad, 'grad duhova'.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook