Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati istraživanja

Alarmantni podaci: Gotovo polovici radnika plaća pokriva samo osnovne troškove, četvrtina traži drugi posao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Gotovo polovini radnika plaća je dovoljna tek za pokrivanje osnovnih troškova, a četvrtina njih očekuje da će promijeniti posao, pokazalo je istraživanje savjetodavne tvrtke PwC.

Četrnaest posto radnika iz mjeseca u mjesec ima teškoća s plaćanjem računa, a još 42 posto njih plaćom pokrije samo osnovne troškove, utvrdio je PwC.

Petina ispitanika ima i dodatni posao.

Unatoč strahu od recesije i većoj nezaposlenosti u pojedinim dijelovima svijeta 26 posto ispitanika reklo je da će vjerojatno promijeniti posao u idućih 12 mjeseci, a njihov je udio veći među mladima.

Oko 42 posto zaposlenika planira tražiti veću plaću kako bi se mogli nositi s višim troškovima života.

Pročitajte i ovo Turisti u Hrvatskoj, ilustracija - 5 Trenutno imamo 410.000 turista Hoće li paprene cijene odvratiti turiste od Hrvatske? "Nešto su rezervacije usporile…"

"Uz stalnu ekonomsku neizvjesnost, vidimo globalnu radnu snagu koja želi više plaće i više smisla u svom radu", rekao je zajednički globalni voditelj PwC-ove prakse za ljude i organizacije Bhushan Sethi.

Među anketiranim radnicima u boljoj financijskoj situaciji više od trećine njih smatra da će umjetna inteligencija poboljšati njihovu produktivnost, a četvrtina očekuje da će otvoriti nove prilike za posao.

Pročitajte i ovo Poskupljuje hrana, ilustracija - 3 Nezdrava hrana Zbog rasta cijena mijenjaju se prehrambene navike Hrvata: Jednu vrstu namirnice počeli su ignorirati

Mlađi radnici očekuju pozitivan utjecaj umjetne inteligencije na njihovu karijeru u idućih pet godina, pokazalo je istraživanje.

PwC je za potrebe istraživanja anketirao 54 tisuća radnika iz 46 zemalja širom svijeta.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene