Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gaza: Na skupu u spomen Arafata najmanje 5 mrtvih i 100 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet Palestinaca je ubijeno i više od stotinu ranjeno vatrenim oružjem tijekom sukoba u Gazi između policije Hamasa i prosvjednika koji su sudjelovali na skupu u spomen na Yassera Arafata.

Sukobi su izbili dok se više stotina tisuća Palestinaca odlazilo sa skupa, koji je organizirao Fatah radi obilježavanja treće obljetnice smrti povijesnog šefa Palestinaca, rekli su svjedoci.

Pročitajte i ovo Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih" Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav"

Policija i naoružani aktivisti Hamasa, koji je nasilno preuzeo vlast u lipnju u Gazi, otvorili su vatru na prosvjednike, među kojima su neki skandirali slogane protiv islamističkog pokreta.

Najmanje pet Palestinaca je ubijeno, a više do stotinu je ranjeno, među kojima su i žene i djeca, naveli su medicinski izvori.

Prema podacima Fataha palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, na skupu je sudjelovalo pola milijuna ljudi i to je najveći skup kojeg je u Gazi organizirao pokret nakon osnivanja Palestinske vlasti 1994. godine.

U govoru pročitanom u njegovo ime prije sukoba Abas je ukazao na zločine protiv Hamasa u pojasu Gaze.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene