Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u bruxellesu

Utjeha od teških maratonskih pregovora: Europski čelnici uživali u pomfritu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska premijerka Sophie Wilmes na Twitteru je objavila fotografiju sebe i luksemburškog premijera Xaviera Bettela ispred poznate prodavaonice krumpirića Maison Antoine.Belgijanci se ponose svojom kulturom pomfrita, a uz pivo ga smatraju jednim od svojih najpoznatijih prehrambenih tradicija.

Europski čelnici nastavljaju u subotu u Bruxellesu maratonske razgovore o budućem proračunu i pomoći gospodarstvima pogođenima koronavirusom, a četvero njih odlučilo je predahnuti i utješiti se pomfritom.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Pomfrit je toliko često jelo u Belgiji da su poslovnice s brzom prehranom koje ga prodaju ostale otvorene tijekom cijele karantene uvedene radi koronavirusa.

Belgijska premijerka Sophie Wilmes na Twitteru je objavila fotografiju sebe i luksemburškog premijera Xaviera Bettela ispred poznate prodavaonice krumpirića Maison Antoine.

 

 

Potom su im se pridružili premijeri Estonije i Malte, pa su svi četvero sjeli u restoran na Trgu Jourdan koji je tijekom prošlih europskih sastanaka na vrhu poslužio i njemačku kancelarku Angelu Merkel.

Belgijanci se ponose svojom kulturom pomfrita, a uz pivo ga smatraju jednim od svojih najpoznatijih prehrambenih tradicija.

Mnogi Belgijanci tvrde da je to jelo nastalo u njihovoj domovini, a da se na engleskom zove "French fries“ samo zato što su ga američki vojnici stacionirani u frankofonom dijelu zemlje tijekom Drugog svjetskog rata pogrešno prozvali "francuskima“.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene