Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU protiv sankcija Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija i dalje se zauzima za nastavak razgovora s Teheranom vezi s iranskim nuklearnim programom, smatrajući da još nije vrijeme za uvođenje sankcija, iako Teheran poručuje da neće odstupiti "ni pedlja" u razvoju svog nuklearnog programa.

- EU smatra da treba dati prednost diplomaciji, izjavio je finski ministar vanjskih poslova Erkki Tuomioja, koji predsjedava dvodnevnim neformalnim sastankom ministara vanjskih poslova EU-a u finskom gradu Lappeenranti.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju

I povjerenica za vanjske poslove Europske komisije Benita
Ferrrero-Waldner izjavila da EU "želi diplomatsko rješenje i otvorene komunikacijske kanale s Teheranom".

Iran je odbacio zahtjev UN-a da do 31. kolovoza prestane s
aktivnostima obogaćivanja urana.

Ministar Tuomioja je rekao da sada nije "mjesto ni vrijeme za
uvođenje sankcija Iranu. 

- Svi želimo da se Iran uključi u pregovore i ako Teheran to prihvati moramo vidjeti pod kojim uvijetima, rekao je Tuomioja.

Zapad sumnjiči Iran da radi na izradi atomske bombe, dok Teheran tvrdi da je njegovo nuklearni program namijenjen isključivo za miroljubive svrhe.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u petak je poručio da njegova zemlja neće odstupiti ni pedlja glede svog prava na nuklearnu energiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene