Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ETA neće predati oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
ETA ne želi predati oružje sve dok Baskija ne postane neovisna, priopćila je baskijska separatistička organizacija, svega šest mjeseci nakon objave 'trajnog prekida vatre'.

U priopćenju koje su pročitale tri maskirane osobe u noći na nedjelju u šumi Arritxu Legi u Oiartzunu, ETA 'potvrđuje da će odlučno nastaviti oružanu borbu sve dok Baskija ne bude neovisna i socijalistička', objavila je agencija AFP.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sude mu Dodik: "Ako to naprave, morat ćemo reći - doviđenja BiH, adio" Baskijska organizacija ETA (Foto: AFP) Uoči raspuštanja Baskijska organizacija ETA traži oprost od civila: "Prouzročili smo puno boli i nepopravljive štete"

'Naša je krv na to spremna. Uspjet ćemo u tome', dodaje organizacija u priopćenju pročitanom pred tisuću sudionika koji su došli odati počast baskijskim vojnicima 'palim u svim prošlim i sadašnjim borbama'.

Kako navode sudionici tog događaja, 'unatoč odluci da zadrži oružje, ETA ne odustaje od trajnog prekida vatre ni od pregovora sa španjolskom vladom' o mirovnom procesu.

Konzervativni dnevnik ABC, pozivajući se na 'potpuno pouzdane'
izvore, objavio je u petak da bi primirje ETA-e 'moglo ponovno doći u pitanje' ukoliko do 15. listopada ne bude većeg pomaka u mirovnom procesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene