Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dublin: Prihvaćena konvencija o zabrani kasetnih bomba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konvenciju o zabrani uporabe kasetnih bomba u svijetu službeno je prihvatilo 111 zemalja nakon konferencije u Dublinu, javlja agencija France Presse.

Taj ambiciozni dokument, donesen nakon desetodnevnih, katkad teških pregovora, prihvaćen je na općoj sjednici na stadionu "Croke Park" u glavnom gradu Irske.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Ilustracija Potvrdio MVEP Tragične posljedice brutalnog napada: Preminuo Hrvat koji je pretučen u Dublinu

"Predlažem da službeno prihvatimo tekst konvencije o kasetnim bombama", pozvao je sudionike predsjedatelj konferencije Daithi O'Ceallaigh na završnoj svečanosti u petak ujutro.

"Budući da nema prigovora, konvencija se prihvaća", rekao je uz pljesak i glasno odobravanje sudionika koji su ustali sa svojih mjesta.

Konvencija o kasetnim bombama zabranjuje njihovu uporabu, proizvodnju i skladištenje, a službeno potpisivanje bit će u Oslu 2. i 3. prosinca, prije nego što je ratificiraju sve zemlje potpisnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene