Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trump i Putin posljednji su put razgovarali u studenome, kada je Putin nazvao Trumpa kako bi mu čestitao na pobjedi na predsjedničkim izborima.


Održan je prvi službeni telefonski razgovor američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavio je na svom Twitter profilu glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer.

Vezani članci Villa La Grange Ovo je velebna vila Genevi u kojoj će se održati povijesni susret Bidena i Putina Joe Biden Biden očekuje promjenu Putinova stava i obećao da će mu reći gdje su "crvene linije"

"Nakon razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koji je trajao 45 minuta, predsjednik SAD-a sada razgovara telefonom s trećim od pet lidera - predsjednikom Rusije Putinom", napisao je Spicer na Twitteru. Razgovor s Putinom trajao je pedesetak minuta.

U službenom priopćenju Kremlja, istaknuto je da su Trump i Putin razgovarali o ostvarivanju prave koordinacije između američkih i ruskih akcija protiv ISIS-a i drugih terorističkih organizacija u Siriji, prenosi RT.

Trump i Putin su razgovarali i o situaciji na Bliskom istoku, arapsko-izraelskom sukobu, iranskom nuklearnom programu, kao i mnogim pitanjima vezanim za krizu u Ukrajini.

Obojica predsjednika su se složila u tome da svojim timovima nalože da pripreme njihov sastanak te odrede moguće datume za njegovo provođenje. I Putin i Trump su izrazili želju za regularnim održavanjem kontakta na osobnoj razini, stoji u priopćenju Kremlja.

Podsjetimo, Trump i Putin posljednji su put razgovarali u studenome, kada je Putin nazvao Trumpa kako bi mu čestitao na pobjedi na predsjedničkim izborima.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je kako će ruski čelnik u razgovoru čestitati Trumpu na preuzimanju dužnosti te da će razmijeniti mišljenja o trenutačnom stanju američko-ruskih odnosa.