Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dini najavio izlazak iz Prodijeve Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši talijanski premijer i čelnik Liberaldemokrata Lamberto Dini najavio je u srijedu izlazak njegove stranke iz vlade lijevog centra premijera Romana Prodija navodeći kao razlog nesuglasje oko plana poticanja gospodarstva Italije.

- Vlada u Senatu više nema većinu. Apsurdno je držanje Prodija koji misli kako jedino on može biti premijerom, izjavio je Dini u razgovoru za radio RAI, a izlazak svoje stranke iz vladine koalicije objasnio je tvrdnjom kako mjere za poticanje ekonomskog rasta koje namjerava uvesti Prodi nisu dobre.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

- Ne može se redistribucijom prevladati ekonomsko propadanje, drži Dini, a tu mjeru, po njegovu mišljenju, namjerava poduzeti Prodi.

- Čini mi se da su to očajničke mjere. Vlada danas ima potporu od samo 25 posto građana, što znači da je izgubila polovicu svojih birača, kazao je Dini.

Napao je Prodija i zbog držanja prema čelniku oporbenog desnog centra Silviju Berlusconiju. Prodi je na još jednu Berlusconijevu najavu pada sadašnje vlade, prognoziravši njezin konac u siječnju 2008., kazao kako te izjave šefa oporbe liče na klicanje "ide vuk, ide vuk...".

- Takvu izjavu daje osoba koja misli da jedino on može voditi zemlju, osudio je Dini premijera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene