Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Crnoj Gori

Vujanović proglasio izbornu pobjedu, Lekić mu je osporava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktualni crnogorski predsjednik Filip Vujanović proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na predsjedničkim izborima na kojima mu je jedini protukandidat bio neovisni kandidat Miodrag Lekić, a koji mu osporava pobjedu.

Vujanović je osobno objavio crnogorskoj javnosti da je ponovo izabran za predsjednika Crne Gore pošto je za njega glasovalo 51,3 posto birača, dok se za Lekića opredijelilo 48,7 posto građana Crne Gore. Rezultati su priopćeni na temelju svih prebrojanih listića.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi"

>> Crna Gora bira predsjednika

Prema neslužbenim procjenama na izborima je glasovalo oko 64 posto upisanih birača. Biračko pravo na predsjedničkim izborima imalo je 511.405 građana koji su glasovali na 1.169 biračkih mjesta. Izbore je nadgledalo preko 120 domaćih i stranih promatrača.

Današnji predsjednički izbori u Crnoj Gori su šesti od uvođenja višestranačja, a drugi od obnove crnogorske neovisnosti 2006. godine.

Lekić osporio pobjedu Vujanovića

Neovisni kandidat na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori Miodrag Lekić proglasio se za pobjednika izbora održanih u nedjelju, nedugo nakon što je pobjedu proglasio i aktualni predsjednik Filip Vujanović.

Lekić je na temelju 97 odsto prebrojanih glasačkih listića objavio da je pobijedio s 50,5 posto osvojenih glasova. Samo nekoliko trenutaka prije toga Vujanović je proglasio pobjedu rekavši da je za njega glasovalo 51,3, prema 48,7 posto glasova za Lekića.

Lekić je rekao novinarima da je proces prebrojavanja listića u tijeku, te da neće priznati rezultate koje je njegov protukandidat objavio, jer, kako je kazao, postoji sumnja u njihovu ispravnost. Pristaše oba kandidata su ispred svojih stožera i već slave pobjedu, dok se očekuje da konačnu riječ da Državno izborno povjerenstvo.

Prema neslužbenim procjenama na izborima je glasovalo oko 64 posto upisanih birača. Biračko pravo na predsjedničkim izborima imalo je 511.405 građana koji su glasovali na 1.169 biračkih mjesta. Izbore je nadgledalo preko 120 domaćih i stranih promatrača. Današnji predsjednički izbori u Crnoj Gori su šesti od uvođenja višestranačja, a drugi od obnove crnogorske neovisnosti 2006. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene