Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kolega Hugo Chavez, predsjednik Venezuele, sastali su se u Kremlju kako bi razgovarali o jačanju vojne i gospodarske suradnje, iranskom nuklearnom programu i situaciji na Bliskom istoku.


Chavez se u sklopu trodnevnog posjeta Rusiji sastao s Putinom. Kremlj je priopćio kako Putin i Chavez dijele "slično ili identično stajalište" u pogledu većine međunarodnih problema.

Vezani članci Cijepljenje pacijenta Sljedeći tjedan u Rusiji kreće masovno cijepljenje protiv COVID-a, bit će besplatno i dobrovoljno Slika nije dostupna Putinu 'ugodno' raditi s kolegicom Timošenko

Bilateralna trgovina skočila je 2005. godine za više od 60 posto i sada iznosi skromnih 77 milijuna dolara. Očekuje se njezin značajan porast nakon sklapanja predviđenih sporazuma na obrambenom području kao i na području iskorišavanja nafte i plina.

Dok je Chavez obilazio tvornice vojne opreme i oružja, ruski dužnosnici potvrdili su prodaju 30 borbenih zrakoplova Suhoi Su-30 i 30 vojnih helikoptera Venezueli. Vrijednost tog ugovora veća je od milijardu američkih dolara.