Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez u posjetu Putinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kolega Hugo Chavez, predsjednik Venezuele, sastali su se u Kremlju kako bi razgovarali o jačanju vojne i gospodarske suradnje, iranskom nuklearnom programu i situaciji na Bliskom istoku.

Chavez se u sklopu trodnevnog posjeta Rusiji sastao s Putinom. Kremlj je priopćio kako Putin i Chavez dijele "slično ili identično stajalište" u pogledu većine međunarodnih problema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti"

Bilateralna trgovina skočila je 2005. godine za više od 60 posto i sada iznosi skromnih 77 milijuna dolara. Očekuje se njezin značajan porast nakon sklapanja predviđenih sporazuma na obrambenom području kao i na području iskorišavanja nafte i plina.

Dok je Chavez obilazio tvornice vojne opreme i oružja, ruski dužnosnici potvrdili su prodaju 30 borbenih zrakoplova Suhoi Su-30 i 30 vojnih helikoptera Venezueli. Vrijednost tog ugovora veća je od milijardu američkih dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene