Obavijesti Video Pretražite Navigacija

British Airways traži pomoć da raščisti kaos na Heathrowu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
British Airways angažirao je u nedjelju nove radnike da premjeste 15 tisuća komada prtljage nagomilanih otkako je prije nekoliko dana s otvorenjem novoga terminala počeo kaos na aerodromu Heathrowu.

Gotovo 250 letova otkazano je od četvrtka kad je otvoren peti terminal vrijedan 8,6 milijarda dolara. Očekuje se još otkazivanja, a zračni prijevoznik British Airways ne zna reći kad će se stvari normalizirati. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ponedjeljak Kreće štrajk osoblja British Airwaysa Slika nije dostupna Sprema se prometni kaos Osoblje British Airwaysa počinje četverodnevni štrajk

"Danas smo uzeli 400 dobrovoljaca koji miču prtljagu. Još je ostalo 15 tisuća komada", rekla je glasnogovornica prijevoznika. "Radimo bez prestanka da bi stvari stigle vlasnicima".

Otvaranje petoga terminala pretvorilo se u noćnu moru, a vjerojatno će biti i financijska katastrofa za BA koji se nadao da će novom zgradom suzbiti kritike zbog prevelikih gužvi na najprometnijem svjetskom aerodromu.

Kaos na petom terminalu doveo je do odgode reklamne kampanje koja je trebala od idućega tjedna pozivati ljude na novi terminal.

Zbog problema na Heathrowu, Britanci su se ponovo počeli pitati zašto oni često zakažu kad su u pitanju veliki infrastrukturni projekti.

Ministrica prometa Ruth Kelly u nedjelju je izjavila da je razgovarala s predstavnicima avioprijevoznika i s BAA, tvrtkom koja upravlja zračnom lukom te da je spremna priskočiti u pomoć bude li trebalo, ali nije precizirala o kakvoj je pomoći riječ.

BA očekuje da terminal u ponedjeljak i utorak radi s 87 posto kapaciteta, što je bolje nego 85 posto, koliko je bilo u nedjelju. Tih 85 posto kapaciteta znači da je bilo 47 otkazanih letova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene