Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratna prošlost

Bivši Mladićevac lagao SAD-u da bi dobio državljanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik paravojnih snaga bosanskih Srba priznao je na američkom sudu da je lagao o svojoj ratnoj prošlosti kako bi mogao emigrirati u SAD.

Željko Zekić, (48), optužen je da je lagao o svojim aktivnostima i mjestu prebivališta tijekom rata u BiH između 1992. i 1995. On je američkim imigracijskim vlastima kazao da je u spomenuto vrijeme bio 'nezaposlen i živio u Srbiji', dok je u stvari živio u jednom gradu u BiH pod srpskom kontrolom.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska u Ashkelonu - 1 Napad na medije Izrael teško optužio CNN, AP, Reuters i NY Times: "Što su to novinari radili ondje?" Svakodnevno stradavanje djece u Gazi Masakr u Gazi Palestinski predstavnik pri UN-u: "Hrvatska preferira političko poziranje, umjesto spašavanje ljudskih života. Dala je dozvolu za ubijanje"

'Bio je dio skupine koju je kontrolirao ratni zločinac Ratko Mladić' koji je netom uhićen, kazao se savezni tužitelj Sally Quillian Yates. Ne navodeći grad u kojem je Zekić živio, američko ministarstvo navodi da je 'živio i radio u BiH tijekom cijelog trajanja oružanog sukoba, uključujući i razdoblje u kojem se dogodio pokolj 8.000 muslimanskih muškaraca i dječaka u Srebrenici'.

Sud u saveznoj državi Georgiji će presudu izreći 16. kolovoza. Prijeti mu kazna do pet godina zatvora i novčana kazna do 250.000 dolara. Njegov slučaj razmatra i imigracijski sud te postoji mogućnost da bude protjeran. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene