Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od ranih jutarnjih sati interveniraju vatrogasne postrojbe kako bi odčepile odvode .


Stotine vozila i više prometnica poplavljeno je u četvrtak u Mostaru zbog obilnih padalina i začepljenih odvoda, a nastava u jednoj školi je odgođena, izvijestili su iz Operativnog stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

NAKON POTOPA VELIKE ŠTETE I danas se očekuje obilna kiša na Jadranu, Karlovcu i dalje prijete rijeke

Vezani članci Obitelji poplavljen stan u Zagrebu Ova obitelj nije se oporavila ni od prethodne poplave u Zagrebu, pogledajte što je rekao dječak (11) nakon ove koja im je uništila dom Sanacija klizišta kod Tuzle Jako nevrijeme pogodilo i susjednu BiH, u Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

Od ranih jutarnjih sati interveniraju vatrogasne postrojbe kako bi odčepile odvode i tako smanjile ogromna poplavljena područja grada. U stotine vozila ušla je voda, a prometnicama, čak i onim glavnim, otežano se odvija promet. Zbog poplave je obustavljena i nastava u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića u Mostaru koju je voda doslovno okružila.

Bujice na ulicama, voda u Šibeniku izbila granitne kocke

U Čitluku je zbog poplavljenosti glavne gradske prometnice bio potpuno zaustavljen promet, a od jutros je otežan promet kroz središte tog mjesta.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narančasto upozorenje na obilnije padaline, praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom, napose za područje područje Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne.

Kiše dovele do izlijevanja manjih rijeka, poplavljene i kuće

Obilna kiša koja je u Bosni i Hercegovini počela padati u noći između srijede i četvrtka dovela je do porasta vodotokova pri čemu su zabilježena i plavljenja manjeg broja naselja i kuća uglavnom u sjeverozapadnom dijelu zemlje te u Mostaru i Čapljini, izvijestili su u četvrtak prije podne stožeri civilne zaštite Federacije BiH i Republike Srpske.

Ulične bujice u Mostaru su poplavile i neke stambene objekte zbog čega su intervenirali vatrogasci ispumpavajući vodu iz porumskih prostora dok je u Čitluku zbog vode otežan promet središtem grada.

Izlijevanje manjih rijeka i potoka zabilježeno je i na području općina Novi Grad, Prijedor, Kozarska Dubica i Gradiška, gdje također ima poplavljenih kuća no nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

U službama civilne zaštite ističu kako su pripravni reagirati u slučaju daljnjeg pogoršanja stanja, no navode kako niti jedna od većih rijeka još nije ni blizu vodostaja koji bi značio uvođenje redovitih mjera obrane od poplava.

Entitetski meteorološki zavodi najavili su prestanak padalina u petak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook