Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstva, otmice, iznude...

U Beogradu uhićeni opasni kriminalci: ''Odgovorni su za niz najmonstruoznijih zločina u možda posljednjih nekoliko desetljeća''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradska policija uhitila je u četvrtak 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, iznude, otmice i prodaju droge, a u tijeku je pretres na više od 30 lokacija, među ostalim na stadionima Partizana i Crvene zvezde.

Srbija je ozbiljna zemlja i neće dopustiti da se stvori neki novi Zemunski klan i da postoje organizirane kriminalne skupine koje misle da su jače od države, izjavio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u povodu uhićenja koje je rano jutros potvrdilo Tužiteljstvo za organizirani kriminal (TOK).

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Tužitelj za organizirani kriminal Mladen Nenadić kratko je ranije ujutro priopćio da su uhićenja uslijedila nakon višemjesečnog zajedničkog rada tog tužiteljstva, više organizacijskih uprava MUP-a Srbije i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Pretresi na 30 lokacija

U tijeku su pretresi i očevidi na više od 30 lokacija, a beogradski mediji navode da su, među ostalim, blokirani i stadioni Partizana i Crvene zvezde. Žandarmerija i policija istražuju prostorije navijačkih skupina tih dvaju klubova, čiji se pripadnici godinama unazad dovode u vezu s kriminalnim aktivnostima, uključujući i dilanje droge.

Kao vođe uhićene skupine navode se Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, te Marko Miljković zvani Mare, a Večernje novosti objavile su fotografije za koje se tvrdi da su "bunkeri koje je na Partizanovu stadionu napravio Velja Nevolja", vođa jedne od navijačkih skupina Partizana.

''Nisu to navijači...''

Nisu to nikakvi navijači, već kriminalci koji su se skrivali iza navijačke skupine, rečeno je na tiskovnoj konferenciji MUP-a Srbije.

"Skupina koja je jutros razbijena odgovorna je za niz najmonstruoznijih zločina možda u posljednjih nekoliko desetljeća", kazao je načelnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminala Ninoslav Cmolić poručivši kako u akciji nema zaštićenih i da se neće tolerirati nikakve kriminalne skupine.

Akcija policije provedena je uoči današnje vladine sjednice na koju je premijerka Ana Brnabić, u povodu prvih sto dana rada vlade na čijem je čelu u drugom mandatu, pozvala i predsjednika države Aleksandra Vučića, nakon koje se očekuje njihovo zajedničko obraćanje javnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene