Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djeca iz pogona uopće ne izlaze - tamo jedu, spavaju, tuširaju se. Tjedno imaju slobodno samo - pola dana.


Kada kupujemo odjeću, obično nas ne zanima previše odakle je. Uostalom, domaća ili pak europska proizvodnja je minimalna. A kada i pročitamo da je nešto proizvedeno u Indiji, Bangladešu ili Kini, najčešće odmahnemo rukom u stilu - koga briga.

No, nakon što neki pogledaju OVE FOTOGRAFIJE koje je u Bangladešu snimio fotograf Claudio Montesano Casillas, možda im više ipak neće bit svejedno. Casillas je snimio surovu i strašnu stvarnost tisuće djece koja rade u manufakturama za šivanje odjeće u Keranihanju u Dakhi.

Vezani članci Navlačenje odjeće Bore se protiv stresa navlačenjem odjeće, njihova metoda djeluje i na gledatelje Online razočaranja (Foto: brightside.me) Naručile odjeću preko interneta i dobile stvari koje ne bi iskoristile ni kao krpe za pod

Bangladeš pogubio dvojicu oporbenih vođa

Djeca iz takvih pogona uopće ne izlaze - tamo jedu, spavaju, tuširaju se. Tjedno imaju slobodno samo - pola dana. UNICEF procjenjuje da u Bangladešu milijun djece od 10 do 14 godina radi u tvornicama, šest i pol dana tjedno, od jutra do mraka, za minimalnu naknadu od 20 penija, ili dvije kune.  

Uvjeti rada na takvim mjestima su loši, sigurnosna razina je nikakva, a procjenjuje se da je takvih malih tvornica u Bangladešu oko 7000 tisuća. Osim što proizvode odjeću za indijsko tržište, mnogi rade i za poznate, multinacionalne brendove.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook