Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadnica od 2 kune

Idući put kad kupujete traperice razmislite o ovome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca iz pogona uopće ne izlaze - tamo jedu, spavaju, tuširaju se. Tjedno imaju slobodno samo - pola dana.

Kada kupujemo odjeću, obično nas ne zanima previše odakle je. Uostalom, domaća ili pak europska proizvodnja je minimalna. A kada i pročitamo da je nešto proizvedeno u Indiji, Bangladešu ili Kini, najčešće odmahnemo rukom u stilu - koga briga.

No, nakon što neki pogledaju OVE FOTOGRAFIJE koje je u Bangladešu snimio fotograf Claudio Montesano Casillas, možda im više ipak neće bit svejedno. Casillas je snimio surovu i strašnu stvarnost tisuće djece koja rade u manufakturama za šivanje odjeće u Keranihanju u Dakhi.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijedlog novog zakona Mogli bi završiti u zatvoru zbog odjeće: "Hoće li se odijelo i kravata smatrati uvredljivim?" Trenirke u školi - 2 Stroga pravila Moda i ugoda u školi: Trenirke u Splitu izazvale svađu, učenici u Rijeci sami mjere promjer rupe na trapericama

Bangladeš pogubio dvojicu oporbenih vođa

Djeca iz takvih pogona uopće ne izlaze - tamo jedu, spavaju, tuširaju se. Tjedno imaju slobodno samo - pola dana. UNICEF procjenjuje da u Bangladešu milijun djece od 10 do 14 godina radi u tvornicama, šest i pol dana tjedno, od jutra do mraka, za minimalnu naknadu od 20 penija, ili dvije kune.  

Uvjeti rada na takvim mjestima su loši, sigurnosna razina je nikakva, a procjenjuje se da je takvih malih tvornica u Bangladešu oko 7000 tisuća. Osim što proizvode odjeću za indijsko tržište, mnogi rade i za poznate, multinacionalne brendove.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene