Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazivanje mišića

Drama iznad Baltika: Ruski borbeni avion presreo američki bombarder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se B-52 udaljio od ruskog zračnog prostora, ruski avion vratio se u bazu, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane. Podsjetimo, NATO trenutno u Rumunjskoj provodi jednu od svojih najvećih vježbi, a druga se održava u Estoniji.

Ruski borbeni zrakoplov Su-27 presreo je jutros američki bombarder B-52 iznad Baltika, dok je letio uz rusku granicu, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Protuzrakoplovna obrana otkrila je oko 7 sati američki avion te ga natjerala da se identificira, jer je letio u neutralnom zračnom prostoru iznad Baltičkog mora, u blizini ruske granice, pa je potom poslan Su-27 da ga presretne.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

Nakon što se B-52 udaljio od ruskog zračnog prostora, ruski avion vratio se u bazu, navodi se u priopćenju. Podsjetimo, NATO trenutno u Rumunjskoj provodi jednu od svojih najvećih vježbi, a druga se održava u Estoniji.

Iz tog saveza tvrde kako je nužno izgraditi povjerenje među državama članicama u istočnoj Europi i na Baltiku, u svjetlu navodne prijetnje iz Rusije. Moskva je u više navrata kritizirala ono što vidi kao rastuću antirusku histeriju u Europi i smatra da su vojne vježbe u blizini njenih granica prijetnja nacionalnoj sigurnosti, piše RT.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene