Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se B-52 udaljio od ruskog zračnog prostora, ruski avion vratio se u bazu, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane. Podsjetimo, NATO trenutno u Rumunjskoj provodi jednu od svojih najvećih vježbi, a druga se održava u Estoniji.


Ruski borbeni zrakoplov Su-27 presreo je jutros američki bombarder B-52 iznad Baltika, dok je letio uz rusku granicu, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Protuzrakoplovna obrana otkrila je oko 7 sati američki avion te ga natjerala da se identificira, jer je letio u neutralnom zračnom prostoru iznad Baltičkog mora, u blizini ruske granice, pa je potom poslan Su-27 da ga presretne.

Vezani članci Slika nije dostupna ULOZI SVE VEĆI, NAORUŽAVANJE SVE JAČE Vojni analitičar o "plesu" NATO-a i Rusije na istoku Europe Slika nije dostupna Bivši zapovjednik uvjeren: Rusija sprema nuklearni napad na NATO!

Nakon što se B-52 udaljio od ruskog zračnog prostora, ruski avion vratio se u bazu, navodi se u priopćenju. Podsjetimo, NATO trenutno u Rumunjskoj provodi jednu od svojih najvećih vježbi, a druga se održava u Estoniji.

Iz tog saveza tvrde kako je nužno izgraditi povjerenje među državama članicama u istočnoj Europi i na Baltiku, u svjetlu navodne prijetnje iz Rusije. Moskva je u više navrata kritizirala ono što vidi kao rastuću antirusku histeriju u Europi i smatra da su vojne vježbe u blizini njenih granica prijetnja nacionalnoj sigurnosti, piše RT.