Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incidenti na Baltiku

RUSIJA PRIJETI SAD-u I NATO-u: 'Naša vojska odgovorit će svim raspoloživim snagama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je optužila Sjedinjene Američke Države za zastrašivanje jer je njihov pomorski razarač doplovio do ruske granice na Baltičkom moru.

Ruska strana je upozorila SAD da će njihova vojska biti prisiljena odgovoriti svim raspoloživim snagama na buduće slične incidente. Zastupnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško, izjavio je nakon sastanka Rusije i NATO-a, prvog nakon dvije godine, da incident na Baltiku, koji se dogodio 11. travnja pokazuje da neće biti napretka u odnosima dok se američki saveznici ne udalje od ruskih granica.

'To je pokušaj vojnog pritiska na Rusiju. Mi ćemo poduzeti sve mjere kako ne bi bili prisiljeni upotrijebiti vojnu silu', izjavio je Gruško na sastanku s predstavnicima NATO-a.

Amerikanci, naravno, imaju drugu priču. Kažu kako je njihov razarač Donald Cook bio na rutinskoj plovidbi blizu Poljske kada su ga nadlijetali ruski borbeni zrakoplovi.

'Bili smo u međunarodnim vodama', izjavio je Douglas Lute, američki veleposlanik pri NATO-u. Prošlog tjedna glavni američki tajnik John kerry kazao je kako je Cook mogao otvoriti paljbu po ruskim avionima koji su ga nadlijetali protivno pravilima, prenosi Daily Mail.

 

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene