Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australski magazin ispričao se princu Harryu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan australski magazin za žene ispričao se zbog toga što je objavio da je princ Harry u Afganistanu nakon čega je on povučen s bojišnice.

'Nismo namjerno prekršili neki embargo niti smo bili strana u dogovoru da se njegov boravak tamo drži u tajnosti', objavio je magazin New Idea u kratkoj isprici u svom najnovijem izdanju. 

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Princ Harry: 'Nisam heroj'

'Međutim, priznajemo da se na objavljivanje te priče može gledati kao na neodgovoran i bešćutan potez', navodi magazin.

Harry, 23-godišnji unuk kraljice Elizabete i treći po redu u nasljedstvu za britansku krunu, na brzinu je povučen iz Afganistana nakon što je deset tjedana bio na bojišnici, u misiji koja se trebala držati u tajnosti, ali ju je razotkrio strani tisak.

Princ Harry je otputovao u Afganistan, u pokrajinu Helmand, u prosincu prošle godine, ali britanski mediji iz sigurnosnih razloga u dogovoru s ministarstvom obrane nisu o tome izvijestili javnost.

Odluka o njegovu povlačenju donesena je u prvom redu zato što bi izvješćivanje svjetskih medija o princu Harryju u Afganistanu moglo ugroziti njegovu sigurnost i sigurnost vojnika koji su ondje stacionirani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene