Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Andreotti: 'Palestince treba preseliti u Afriku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doživotni senator i bivši talijanski premijer Giulio Andreotti šokirao je Senat "opravdavajući" nastajanje kamikaza i predlažući preseljenje Palestinaca na neke druge prostore, možda u Afriku, piše današnja Repubblica.

- Mislim da bi svatko od nas da je rođen u konclogoru, da je tamo već 50 godina i da ne može dati nikakvu perspektivu svojoj djeci, postao terorist, rekao je Andreotti i "sledio" Senat. 

Pročitajte i ovo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće" David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka"

Dobio je pljesak samo od senatora Komunističke obnove.

Andreotti se nije, kako piše Repubblica, "ograničio na opravdavanje kamikaza", već je i preporučio glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Kofiju Annanu mogućnost rješenja problema palestinskih izbjeglica u logorima na jugu Libanona.

- Moguće je toj zajednici izbjeglica zajamčiti drugi život njihovim preseljenjem u drugi dio svijeta, rekao je Andreotti te podsjetio kako ta ideja ima svoje temelje u povijesti, odnosno da je i utemeljitelj cionističkog pokreta, Teodor Herzl, razmišljao potkraj 19. stoljeća o utemeljenju cionističke države u Ugandi.

Andreotti je izjavio da je jednom pred Zidom plača kazao da tko nije bio uz židovski narod kad je patio "nije izvršavao svoju moralnu dužnost, poput liječnika koji mora uvijek biti uz bolesnika.

- Sada je veći bolesnik palestinski svijet, zaključio je Andreotti, na čije riječi je odmah reagirala talijanska židovska zajednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene