Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Andreotti: 'Palestince treba preseliti u Afriku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doživotni senator i bivši talijanski premijer Giulio Andreotti šokirao je Senat "opravdavajući" nastajanje kamikaza i predlažući preseljenje Palestinaca na neke druge prostore, možda u Afriku, piše današnja Repubblica.

- Mislim da bi svatko od nas da je rođen u konclogoru, da je tamo već 50 godina i da ne može dati nikakvu perspektivu svojoj djeci, postao terorist, rekao je Andreotti i "sledio" Senat. 

Pročitajte i ovo Civili u Gazi Užas u Gazi Tenkovi pucali, a kamioni gazili stotine civila: Stravičan napad na gladne Palestince izazvao reakcije diljem svijeta Ilustracija U Velikoj Britaniji Židovi na udaru: ''Mi smo snažni i otporni, no eksplozija mržnje protiv naše zajednice je apsolutna sramota''

Dobio je pljesak samo od senatora Komunističke obnove.

Andreotti se nije, kako piše Repubblica, "ograničio na opravdavanje kamikaza", već je i preporučio glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Kofiju Annanu mogućnost rješenja problema palestinskih izbjeglica u logorima na jugu Libanona.

- Moguće je toj zajednici izbjeglica zajamčiti drugi život njihovim preseljenjem u drugi dio svijeta, rekao je Andreotti te podsjetio kako ta ideja ima svoje temelje u povijesti, odnosno da je i utemeljitelj cionističkog pokreta, Teodor Herzl, razmišljao potkraj 19. stoljeća o utemeljenju cionističke države u Ugandi.

Andreotti je izjavio da je jednom pred Zidom plača kazao da tko nije bio uz židovski narod kad je patio "nije izvršavao svoju moralnu dužnost, poput liječnika koji mora uvijek biti uz bolesnika.

- Sada je veći bolesnik palestinski svijet, zaključio je Andreotti, na čije riječi je odmah reagirala talijanska židovska zajednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene