Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američka obalna straža

Podmornica smrti: Izvučene krhotine Titana, ovaj put pronašli i ljudske ostatke

Ostaci Titana
Ostaci Titana U.S. National Transportation Safety Board/Screenshot
Aktualno Galerija Ostaci Titana Ostaci Titana Foto: U.S. National Transportation Safety Board/Screenshot Stradali u podmornici Titan Stradali u podmornici Titan Foto: Afp Ostaci podmornice Titan vraćeni na kopno - 6 Ostaci podmornice Titan vraćeni na kopno - 6 Foto: Associated Press Ostaci podmornice Titan vraćeni na kopno - 5 Ostaci podmornice Titan vraćeni na kopno - 5 Foto: Associated Press +2 Podmornica OceanGate - 7 Galerija 1/7 >>
Iz Atlantskog oceana izvučene su krhotine podmornice Titan s ljudskim ostacima. U trenutku eksplozije na gotovo četiri kilometra dubine u Titanu je bilo pet osoba. Putovanje u smrt platili su po 250 tisuća dolara.

Američka Obalna straža izvukla je dijelove podmornice Titan, koja je eksplodirala u lipnju, a s njima i neke ljudske ostatke. U podmornici se u trenutku katastrofe koja se dogodila na gotovo četiri kilometra ispod morske površine nalazilo pet osoba.

Obalna straža priopćila je da je izvlačenje i prijenos preostalih dijelova završeno prošle srijede te je objavila fotografiju na kojoj se vidi netaknuti poklopac podmornice.

Ljudski ostaci pažljivo su odvojeni od krhotina Titana i prevezeni na analizu.

Dijelovi podmornice koja je implodirala u sjevernom Atlantiku 18. lipnja pronađeni su na dubini od 3800 metara. U podmornici koja je bila na turističkom putovanju do olupine Titanica bilo je pet putnika.

Pročitajte i ovo Napadi na pojas Gaze Pojas Gaze Kucanje na krov: Zastrašujuća metoda kojom se koristi izraelska vojska

Poginuli su izvršni direktor OceanGatea Stockton Rush, veteran francuske mornarice Paul-Henri Nargeolet, britanski milijarder Hamish Harding, jedan od najbogatijih ljudi u Pakistanu Shahzada Dawood i njegov sin Sulejman, koji je imao samo 19 godina.

Putovanje u smrt platili su 250.000 dolara svaki da bi vidjeli čuvenu olupinu Titanica.

Nakon velike međunarodne misije potrage i spašavanja krhotine Titana otkrivene su na morskom dnu, a tada je postalo jasno i da je podmornica pretrpjela katastrofalnu imploziju.

Pročitajte i ovo Incident u New Yorku Memorijalni centar 9/11 UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Muškarac se bacio naglavce u 9-metarski bazen, iza njega je ostao krvavi trag: "Napravio sam to za oca"

Neki su stručnjaci ustvrdili da su mjere za uštedu troškova tijekom izgradnje Titana možda dovele do katastrofalne implozije. Široka istraga trebala bi utvrditi što je dovelo do katastrofe na Titanu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene