Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poput horor-filma

"Zamislite taj užas, strah i agoniju!" Putnici Titana znali su svoju sudbinu minutu prije nego što je plovilo puknulo poput balona: Stručnjak opisao stravične trenutke

Istraga uzroka tragedije podmornice - 4
Istraga uzroka tragedije podmornice - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Putnici koji su poginuli na podmornici Titan bili su svjesni nadolazeće katastrofe minutu prije implozije, rekao je stručnjak.

Španjolski stručnjak za podmornice José Luis Martín rekao je da je podmornica vjerojatno izgubila stabilnost zbog električnog kvara koji ju je ostavio bez pogona i uzrokovao njezin nagli pad prema morskom dnu "poput strijele".

Procijenio je da je podmornica počela slobodno padati na dubini od oko 1706 metara, a padala je kao da je kamen i bez ikakve kontrole oko 914 metara, sve dok na 2621 metara nije pukla poput balona zbog brze promjene tlaka.

Martin smatra da su putnici bili nagomilani jedni na drugima u zastrašujućem potpunom mraku tijekom pada, koji je trajao između 48 i 71 sekunde.

Pročitajte i ovo Traje potraga Puštaju majčin glas Dječaka (2) traže već pet dana, nema mu ni traga: "Naše je selo ukleto. Ovdje su padali i avioni"

Podmornica Titan izgubila je komunikaciju sa svojim pomoćnim brodom u nedjelju, 18. lipnja, tijekom spuštanja do olupine Titanica.

Nekoliko dana kasnije njegovi su ostaci izvađeni. Rečeno je da je pretrpio katastrofalnu imploziju, piše Daily Mail.

Stručnjak smatra da je u trenutku kada je podmornica dosegnula 1700 metara došlo do kvara na struji te je ostala bez motora i bez pogona. Tada je podmornica izgubila komunikaciju s Polarnim princem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminula je tijekom jutra Detalji tragedije u Istri: Djevojčica je sinoć otpuštena s hitne pedijatrije, oglasio se i Beroš

Smatra da je nedostatak pogona uzrokovao gubitak stabilnosti i početak brzog spuštanja.

"Titan je promijenio položaj i počeo padati okomito poput strijele. Svi su padali jedni na druge. Zamislite taj užas, strah i agoniju. Sigurno je bilo kao u horor-filmu. Zbog dubine i nedostatka prirodnog svjetla i struje skupina je bila u potpunom mraku dok su tonuli prema dnu Atlantika. U tom razdoblju oni su svašta proživljavali. I to u potpunom mraku. Teško je dočarati što su doživjeli u tim trenucima. Nakon tih 48 sekundi, odnosno jedne minute, dolazi do implozije i trenutne iznenadne smrti", opisao je stravičnu smrt.

Pročitajte i ovo Cuvierov kljunasti kit bio je dezorijentiran VIDEO Panika u plićaku zbog peraje, turisti djecu vadili iz mora: Snimka razotkrila "morsku neman"

Martin je usporedio imploziju s bušenjem balona i rekao da nije uzrokovana samo dubinom već i naglim povećanjem pritiska dok se podmornica spuštala poput strijele.

  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene